Garzón: “El diàleg és el que ens permetrà reconstruir-nos com a país”

El portaveu d'EUCat, la nova formació del sector unionista d'EUiA, aposta per "un nou govern de progrés a Catalunya"

El secretari d’organització d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, ha afirmat que “el diàleg és el que ens permetrà reconstruir-nos com a país” i ha criticat que “hi ha molta gent que viu del conflicte polític” durant l’assemblea fundacional d’Esquerra Unida de Catalunya (EUCat) que s’ha fet a l’Auditori de Cornellà de Llobregat. Durant l’acte el portaveu del comitè de coordinació d’EUCat, José Montero, ha apostat per “un nou govern de progrés a Catalunya” i ha celebrat que “s’ha recuperat aquesta organització” -en al•lusió a EUiA- que, segons ell, va ser “segrestada” després que el partit adoptés les tesis sobiranistes i no defensés la unitat d’Espanya. Sota el lema “Seguim fent camí en comú”, la nova formació ha expressat la voluntat de “donar continuïtat política i organitzativa” a la majoria que prové d’EUiA.

El portaveu d’EUCat, que també és alcalde de Montornès del Vallés, ha celebrat haver “recuperat” el partit després del segrest que va patir per part de la direcció d’Esquerra Unida i Alternativa. Montero ha acusat la direcció d’EUiA de “deslleial” i d’haver fet servir “mètodes antidemocràtics i antiestatutaris” amb la intenció de “segrestar l’organització” per haver perdut els debats sobre la posició nacional. Amb tot, Montero ha apostat per “deixar enrere les febleses” i les “preocupacions” i ha insistit en el “diàleg” per “continuar treballant” i per superar la “situació general a Catalunya i Espanya” perquè, a parer seu, “és molt greu”. Segons el portaveu d’EUCat a Catalunya “és possible un govern de progrés, com ho és a la resta de l’Estat”. “Si avui hi ha una taula de diàleg, també és gràcies al nostre espai”, ha celebrat. “Tot està per fer i tot és possible”, ha conclòs tot recordant Miquel Martí i Pol.

Per la seva banda, l’actual ministre de Consum ha afirmat que aquest dissabte “és un dia de celebració” perquè acaba un “procés tempestuós” en el qual molts dels assistents s’ho han passat malament. Per Garzón l’acte fundacional d’EUCat ha estat un “èxit” perquè la sala de l’auditori era plena. “La lluita d’EUCat serà imprescindible, vull donar-vos les gràcies perquè aquí a Catalunya mantingueu viva la flama, perquè els darrers anys estan sent especialment complicats en la qüestió territorial”, ha afirmat. Per Garzón la gent que conforma aquesta nova federació veu Espanya com un “país plurinacional i divers” i per això ha considerat que cal seguir apostant pel diàleg.

Nou comentari