Garriga no té constància de la negativa de Moncloa a un acord immediat que blindi el català

La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha assegurat que no té constància que el govern espanyol descarti un acord immediat pel blindatge del català a la llei audiovisual, tal com van afirmar aquest divendres fonts de la Moncloa. “No en sabem res, d’això”, ha dit quan li han preguntat per aquestes informacions en una entrevista a RAC1 aquest dissabte. Garriga ha defensat que la pressió de la Generalitat va aconseguir que s’aturés la tramitació de la llei i que el seu Departament “continua negociant” i “insistirà tants cops com faci falta” perquè la norma inclogui un percentatge obligat de producció i de doblatge en català.

Fonts de la Moncloa van tancar la porta aquest divendres a assolir una entesa amb ERC pel blindatge del català abans del debat i votació de les esmenes a la totalitat dels pressupostos generals de l’Estat, que tindrà lloc els dies 3 i 4 de novembre i on l’executiu de Sánchez necessitarà els vots dels republicans. Les mateixes fonts afegien que existeixen dificultats serioses perquè es produeixi després, perquè el Ministeri d’Economia “té una altra concepció de la llei” i no vol parlar de cap “blindatge” del català.

La titular de Cultura ha remarcat que la presència audiovisual del català és una “prioritat” per la seva conselleria i ha subratllat el “compromís amb la llengua” del Govern i del seu partit. Preguntada sobre si aquesta qüestió podria ser una línia vermella per ERC a l’hora de negociar els comptes estatals, ha subratllat que no li “pertoca” decidir si ho ha de ser o no.

Coincidint amb el primer cap de setmana d’aixecament de la majoria de restriccions per combatre la covid, Garriga ha celebrat el “repunt de vendes molt important” en el sector cultural, que està vivint el moment “amb molta il·lusió”. La consellera espera que aquest pas endavant signifiqui el final de la pandèmia per la cultura i confia que les sales de concret podran operar amb un aforament del 100% “aviat” si l’evolució de l’epidèmia continua sent favorable.

Nou comentari