Garamendi veu “irresponsable” el pacte del govern espanyol amb Bildu

Avisa que transformarà els ERTO en ERO

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, assegura en una entrevista a El Mundo que el pacte entre el govern espanyol i Bildu per a la derogació “íntegra” de la reforma laboral és “irresponsable” i comportarà que els Expedients Temporals de Regulació d’Ocupació (ERTO) actuals s’acabin convertint en simples Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO). Una advertència que acompanya del recordatori que el diàleg social –que ell mateix va trencar aquest dijous- estarà en suspens “fins que ens expliquin el que hi ha”. “Aquest joc que estan fent en ple coronavirus és molt greu”, apunta, i “la inseguretat jurídica que genera és total”.

Segons Garamendi, l’executiu espanyol ha generat un problema “gravíssim” en barrejar la derogació de la reforma laboral amb l’estat d’alarma. “Crea un problema greu en les empreses i en els treballadors, que no saben què serà d’ells”. La qüestió, apunta, trenca la “confiança” tan de les empreses espanyoles com les estrangeres.

El líder de la patronal lamenta que malgrat la nota “aclaratòria” que va fer el PSOE dimecres a la nit –que apuntava que es derogarien només els aspectes més lesius de la reforma laboral del 2012- l’executiu espanyol mantingui la intenció de modificar parts de la llei del PP durant l’estat d’alarma.

A més, retreu a l’executiu de Sánchez que mantingui el punt que estableix que Bildu auditarà juntament amb el PSOE i Podem el compliment de l’acord. “És increïble”, sosté, i “és indignant que el govern trafiqui amb el mercat laboral per a finalitats polítiques per una votació al Parlament sobre l’estat d’alarma”.

Nou comentari