El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Front Nacional guanya les eleccions municipals de Perpinyà
  • CA

Tal i com indicaven els primers resultats de l’escrutini, l’actual alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol (Els Republicans) haurà de veure com Louis Aliot del Front Nacional li pren l’alcaldia del municipi. Avui s’ha celebrat la segona volta d’aquestes eleccions, en la qual el candidat d’extrema dreta ha obtingut el 54% dels vots. “El gran missatge dels catalans, aquest vespre, a Perpinyà és dir per tot França que els murs estan fets per ser destruïts. Estem orgullosos del que hem fet”, ha declarat aquest vespre.

De 50 anys, el nou batlle va ser secretari general del Front Nacional del 2005 al 2010 i vicepresident del partit des del 2011 fins al 2018. També va ser eurodiputat del 2014 al 2017. Ara serà alcalde d’una ciutat que des del 2009 governava Jean-Marc Pujol.

A la primera, Aliot ja va obtenir més del 30% dels vots, mentre que Pujol es va haver de conformar amb el 18% dels suports. Els altres dos candidats que van quedar al darrere van decidir retirar-se de la cursa en favor dels Republicans, per tal d’evitar l’entrada de l’extrema dreta al consistori.

La primera volta d’aquestes eleccions es va celebrar el 15 de març, en plena crisi del coronavirus, quan Europa era l’epicentre de la pandèmia. Com no podia ser d’una altra manera, la participació a la Catalunya Nord va disminuir.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa