Demanen un any de presó a un home per pintar sobre la tomba de Franco

La Fiscalia de Madrid demana un any de presó per a un artista gallec que va fer una pintada sobre la tomba de Francisco Franco quan el dictador espanyol encara estava enterrat al Calle de los Caídos. L’home hi va escriure ‘Per la llibertat’, i hi va dibuixar un colom al costat. Segons apunta l’Agència Catalana de Notícies, el ministeri públic considera que aquesta persona va cometre un delicte contra la llibertat de consciència recollit a l’article 523 del Codi Penal i, a banda de la condemna a un any de presó i inhabilitació per al dret de sufragi passiu, demana que indemnitzi Patrimoni Nacional amb 833,41 euros pels “danys i perjudicis ocasionats“.

Així, el judici contra aquesta rtista gallec està previst que comenci el proper divendres, el dia 10 de desembre, a la secció primera de l’Audiència de Madrid. Tot va començar el 31 d’octubre del 2018, dia en el qual s’haurien produït els fets pels quals se l’acusa. L’home hauria entrat al Valle de los Caídos “ocultant en la seva roba un pot de pintura de color vermell i un pinzell” i, a parer de la fiscalia, va realitzar la pintada “amb evident menyspreu cap als sentiments religiosos dels presents i emparant-se en la seva concepció sociopolítica de la societat”.

La Fiscalia assegura en el seu escrit d’acusació que la pintada es va produir “mentre els nens de l’Escolania estaven accedint al Cor i els sacerdots celebrants de l’Eucaristia es dirigien a l’Altar Major“, on es trobava la tomba de Franco abans que fos exhumat i traslladat al cementiri de Mingorrubio a El Pardo. Per tot això, el fiscal assegura que aquesta acció va “pertorbar el normal desenvolupament de la cerimònia religiosa, ja que es va haver de retardar la celebració de l’Eucaristia de les 11 hores d’aquell dia”. També lamenta que va quedar tancat l’accés al públic “fins que no es va acabar la neteja de la làpida”.

Comentaris

  PUTA ESPAÑA Desembre 03, 2021 | 12:17
  Putos franquistes de merda. Si tindria que haver cagat almenys a sobre sobre la tomba d'aquest criminal. I que en aquest país tenen la indecència de defensar i de ser un referent.
  Gonzalo Desembre 03, 2021 | 12:17
  Si alguien tiene que esconder un bote de pintura y los pinceles, no es un "artista". Es un sinvergüenza. Que lo haga en la tumba de su puta madre.
  Ben meruscut ! Desembre 03, 2021 | 12:42
  S'hi hauria d'haver cagat
  Ricard Desembre 03, 2021 | 12:56
  Castella té l'escala de valors que té. I Catalunya també. I són diferents com a països diferents que son.
  Ferran Desembre 03, 2021 | 13:02
  Cagarse encima de la tumba de un dictador que entre otras cosas acabó con la República del 31 votada por todos los españoles, entronizó una monarquía y el "emérito" se ha significado por putero y ladrón, y además mató "un millón de muertos" según Gironella....DEBERIA SER NORMAL....
  Psiquiatra de "Ricard" Desembre 03, 2021 | 13:48
  No le hagáis mucho caso a "ricard". Seguidle la corriente. A veces escribe con el nombre de Ricard, otras veces con el de luisnomeacuerdo, otras veces se hace llamar claravalls, alguna que otra vez usa el nick de narcis, y a veces el de gonzalo. El que más usa es el de doctor strangelove...o algo así. "Ricard" sufre un trastorno de múltiple personalidad. No seáis crueles, por favor. Esta actualmente bajo tratamiento, pero le permitimos que se desahogue de vez en cuando. Gracias por vuestra colaboración.

Nou comentari