El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forcadell: “La mobilització permanent és bàsica per defensar la democràcia”
  • CA

 

Disposada a ajudar sempre i on calgui, Carme Forcadell va tenir clar que havia de formar part de la llista de JxSí. “Aniré on creieu que pugui ser útil”, deia. Després del plebiscit del 27-S, va reiterar que el seu paper seguia sent el mateix: ajudar des d’on se li demanés. I des d’aquesta voluntat decidida i generosa, Forcadell va passar de ser presidenta de l’ANC a presidir el Parlament.

 

Aquest divendres 10 de març l’entitat independentista celebra els seus 5 anys, i qui va ser-ne la gran líder destaca el paper de l’Assemblea, en declaracions en exclusiva a El Món. “L’ANC ha canalitzat la voluntat d’una part molt important de la societat catalana, amb un relat en positiu, basat en la lluita per aconseguir un futur i un país millor, més just i més pròsper”.

Carme Forcadell i Jordi Sànchez, durant l’AGO de l’Assemblea de Manresa | ACN

 

A més, Forcadell ha pinat que la tasca de l’ANC ha estat “exemplar”, i ha destacat les mobilitzacions multitudinàries de les Diades de l’Onze de Setembre, totes elles dutes a terme des d’una vessant “absolutament pacífica i democràtica”.

 

D’altra banda, preguntada sobre quan s’ha de dissoldre l’entitat, la seva expresidenta ha recordat que els estatuts de l’ANC determinen que aquest moment arribarà quan s’assoleixi la independència “de manera efectiva”. Tot i això, Forcadell ha puntualitzat que la decisió l’han de prendre els socis i sòcies de l’entitat.

La candidata Carme Forcadell, durant un acte de campanya, acabaria sent la presidenta del Parlament | ACN

 

La Forcadell presidenta de l’ANC destacava sobretot per la seva energia i per contagiar la certesa que la societat podia empènyer els polítics per aconseguir la independència. Sense perdre aquest esperit, però ara com a segona màxima autoritat de Catalunya, la Forcadell presidenta del Parlament és la gran defensora d’una institució que està en el punt de mira de l’Estat.

 

A la cambra catalana s’hi gesten les lleis de la Transitorietat i del referèndum, el marc legal que ha de garantir el pas de llei a llei perquè, el dia de la desconnexió, no hi hagi cap buit. L’Estat sap que tocar el Parlament, amb una eventual intervenció aplicant-hi l’article 155, o bé portar Forcadell als jutjats, desencadenaria una reacció que faria accelerar el procés.

 

Forcadell està pendent de la resolució del TSJC per saber si finalment s’ha d’asseure al banc dels acusats. Per això, i en declaracions a El Món, destaca que “és bàsic comptar amb una ciutadania mobilitzada”, i que l’acció permanent al carrer ha de servir per “defensar les institucions i la democràcia”, sempre de manera “pacífica”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa