El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forcadell diu que la crítica de Marlaska a la fiscalia és “bona per la societat i el país”
  • CA

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha assegurat aquest dimecres que de la fiscalia “no podíem esperar res”. En una entrevista a Ser Catalunya després que la fiscalia s’hagi oposat als indults dels presos de l’1-O perquè no aprecia raons de “justícia, equitat o utilitat“, Forcadell ha defensat que no es considera “deslleial ni corrupta” tal com suggereix el ministeri fiscal. Ha recordat que durant el judici de l’1-O tots els arguments de la fiscalia eren “polítics” i que prioritzaven preservar la unitat d’Espanya per davant de la justícia. “La fiscalia del Suprem està molt polititzada”, ha argumentat.

L’expresidenta de la cambra catalana ha celebrat que el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska, critiqui el biaix polític dels informes de la fiscalia sobre els presos. En concret, Forcadell ha aplaudit que malgrat pensar políticament diferent, Marlaska comparteixi amb ella que no s’haurien de fer informes “polítics”. “Això és bo per la societat i el país”, ha sentenciat.

Respecte la via de l’indult, ha reconegut que qualsevol persona que està a la presó té per objectiu sortir-ne. Ha defensat tenir la llibertat perquè des del centre penitenciari no pot fer un “servei pel país” i perquè pateix una “injustícia”. “L’indult és un mecanisme per corregir un error judicial“, ha analitzat durant l’entrevista.

Tot i això, Forcadell ha afirmat que la seva prioritat és la llei d’amnistia perquè significaria el reconeixement “clar” del conflicte polític i demostraria una “veritable voluntat” d’arribar a un acord per solucionar-lo.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa