Forcadell demana que el PSOE demostri “valentia” amb els indults

Carme Forcadell demana que el PSOE demostri “valentia” i tiri endavant els indults. En una entrevista a l’ACN, l’expresidenta del Parlament reclama que els socialistes treballin per la mesura sobre els presos i preses independentistes, tot i que admet que és “complicat” perquè Unides Podem té “una força relativa”. L’exdirigent d’ERC dona per fet que els i les dirigents empresonades perdran el tercer grau quan el Fiscal el recorri al Suprem: “Evidentment, tornarem a entrar a la presó“. D’altra banda, Forcadell condemna la violència dels aldarulls en les mobilitzacions contra l’empresonament de Pablo Hasel, però afirma que entén la “frustració” de la joventut: “Cal trobar el desllorigador perquè torni a tenir il·lusió i un projecte de vida“.

Forcadell reivindica l’amnistia per davant de l’indult. Segons argumenta a l’ACN, l’amnistia és un “reconeixement clar” del conflicte amb l’Estat, perquè “demostra voluntat de solucionar-lo”. L’expresidenta del Parlament, però, també admet que cal ser “realista” perquè la majoria al Congrés per aprovar una llei d’amnistia “no hi és”. En aquesta línia, apunta que l’indult i la reforma del codi penal serien “pedaços”, a banda que constata que fins ara el govern espanyol no ha fet “absolutament res” per apropar aquestes vies.

Així doncs, Forcadell encoratja el PSOE a “demostrar valentia” per tirar endavant els indults, alhora que afirma que Podem sí que hi està treballant. Ara bé, l’expresidenta parlamentària no és gaire optimisme: “Tinc els meus dubtes, perquè la situació, el context i les majories són les que són, i Podem té una força relativa”. I encara afegeix que veu “complicat” que arribin els indults, tot i que “no és impossible”.

Tercer grau

Forcadell dona per fet que els i les “preses polítiques” perdran la condició del tercer grau “tan aviat” com el Fiscal recorri aquest dret al Suprem: “Evidentment que tornarem a entrar a la presó, com l’altra vegada. Del Suprem no n’esperem res, perquè voldria que passéssim tots els anys tancats sense sortir ni a veure la llum del sol”, ha denunciat.

Sigui com sigui, celebra que, de moment, els presos de Lledoners també mantinguin el tercer grau: “Va ser una decisió altament satisfactòria. Estic més contenta si els 9 estem en la mateixa situació”.

Mobilitzacions per Hasel

L’expresidenta de l’ANC ha lamentat la “frustració” que té el jovent, “sense perspectives ni projecte de vida” com a conseqüència de les crisis econòmiques i socials, també agreujades per la pandèmia. Forcadell, gran defensora del pacifisme i les mobilitzacions no violentes, ha reclamat que no es criminalitzi la joventut ni es generalitzi pels casos de vandalisme durant les mobilitzacions contra l’empresonament de Hasel. De la mateixa manera, ha reclamat que tampoc no es criminalitzi tot el cos dels Mossos per les “males praxis” que diu que s’han d’investigar.

Forcadell condemna la violència però entén la “frustració” i la “ràbia” de la joventut, que se sent “desemparada”. “Això és molt dur, i d’alguna manera ho intenten processar i treure. Ho entenc”, ha afegit. De la mateixa manera, l’exdirigent d’ERC alerta que la violència només genera més violència, i que aquesta actitud “no soluciona res”. Així, defensa que el pacifisme “és bo sempre, ara i abans”.

Forcadell conclou que cal trobar un “desllorigador” perquè la joventut es torni a engrescar i recuperi la il·lusió: “Els podem tornar a esperançar, i a buscar un projecte que els engresqui”.

Comentaris

  GAVANENC Febrer 26, 2021 | 09:30
  El PSOE es caga davant la dreta fatxa i els mitjans fatxes.....
  Juli Vert Febrer 26, 2021 | 11:13
  Forcadell, Forcadell, ja no recordes on estavas fa uns dies? després no tornis a venir plorant.
  fat boy Febrer 26, 2021 | 11:26
  Pero si no es que no s'atreveixin, es que son els primers que no ho volen.
  Robert Febrer 26, 2021 | 11:29
  Que prenguin exemple de valentia de l'Esquerra, del successor de Forcadell, el no gens honorable Roger Torrent.
  Gonzalo Febrer 26, 2021 | 11:40
  Esta es la tiparraca que decía que el poble de Catalunya era solamente el que votaba a partidos separatistas..... Ni olvido ni perdón, laZis a prisión!!!!!
   fat boy Febrer 26, 2021 | 18:22
   I efectivament te rao. Es com dir que els espanyols son aquells que creuen que Sa Graciosa Majestat hauria de cedir la soberania de Gibraltar. Als que no ho som n'estem decididament en contra. Ja saps, aquella verguenza con la cual Espanya limita al sur.

Nou comentari