El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forcadell creu que superar el 50% dels vots no suposaria cap canvi polític
  • CA

L’expresidenta del Parlament Carme Forcadell considera que, si l’independentisme superés el 50% dels vots a les eleccions del 14-F, no hi hauria canvis polítics substancials respecte les negociacions amb l’Estat. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Forcadell ha considerat que el repte de passar del 50% dels vots és “important pel país”, argumentant que “sempre sembla que no arribem i això és com el dia de la marmota”, però ha advertit que “políticament, el fet de tenir un 49% o un 53%” no servirà perquè el Govern tingui més poder per pressionar l’Estat en la negociació d’un referèndum. “Potser canviaria si tinguéssim un 70%”, ha reblat. 

Tot i això, Forcadell ha volgut defensar la taula de negociació amb l’Estat. “Sempre hem d’estar a favor del diàleg, no conec cap conflicte que s’hagi resolt sense diàleg”, ha defensat. Segons ha dit, aquest diàleg ha de servir, d’entrada, perquè es reconegui el conflicte i perquè s’expressi la voluntat de solucionar-lo. Ha reconegut que el diàleg amb l’Estat li genera “poques esperances” però ha insistit a dir que “s’ha d’intentar”.  

Forcadell també ha volgut treure ferro a l’actual divisió de l’independentisme perquè considera que el moviment és “transversal” i que, per tant, de divisió  “sempre n’hi hagut i sempre n’hi haurà”. També ha volgut defensar la figura del vicepresident amb funcions de president Pere Aragonès, a qui ha valorat com una persona “molt bona”, “honesta”, “preparada” i “vàlida” per fer sortir el país de l’actual situació de crisi. Preguntada per si farà campanya per ERC, l’expresidenta ha dit que el 14-F li queda molt lluny i que no sap on serà per la campanya. En aquest sentit, creu que el Tribunal Suprem li revocarà el tercer grau i que per tant aviat haurà de tornar a passar les 24 hores a la presó. “Penso que no passaré el Nadal a casa”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa