Forcadell aposta perquè una dona d’esquerres presideixi el Parlament

L'expresidenta de la cambra afirma que moltes preses no haurien delinquit sense haver estat abans víctimes del masclisme

Carme Forcadell aposta perquè una dona d’esquerres presideixi el Parlament i perquè el Govern sigui paritari. L’ACN ha entrevistat l’expresidenta a les portes del 8-M, i recorda que la llei d’igualtat de la cambra obliga que la Mesa també tingui la meitat de representació femenina. A Forcadell li va fer “vergonya” que, en canvi, la Mesa de l’última legislatura tingués una sola diputada a l’inici -dues al final- en un total de set cadires. L’exdirigent d’ERC també afirma que moltes de les preses comunes no haurien delinquit sense haver estat abans víctimes del masclisme. De fet, Forcadell denuncia la desigualtat de gènere “estructural” als centres penitenciaris, com per exemple en els programes de reinserció “fets i pensats per a homes”.

Empresonada a Wad-Ras, però encara amb el permís del tercer grau, Forcadell atén les preguntes de l’ACN i demana als partits que compleixin la llei d’igualtat del Parlament per formar una Mesa paritària. L’expresidenta de la cambra exigeix que “no torni passar” com a l’última legislatura, i que les institucions siguin “modèliques“. “Si exigim a la societat i a les empreses que hi hagi paritat, les institucions també ho hem de ser”.

Forcadell creu que, d’acord amb els resultats del 14-F, la presidència del Parlament l’hauria de tenir algú d’esquerres, i admet que li “agradaria” que fos una dona: “La discriminació positiva ha funcionat al llarg de la història“, ha argumentat. L’exdiputada d’ERC defensa que als homes no se’ls pregunta si estan “capacitats” per ocupar cadires i òrgans de direcció, de manera que a les dones tampoc se’ls ho hauria de fer: “Estem igual de capacitades”, conclou.

Comentaris

  La gorra 01/03/2021 12:43 pm
  Això de la paritat, és un problema. Aviam com es Governa per paritat O amb elsollors?
  Montserrat 01/03/2021 10:58 am
  I perque no ho va demanar a l'anterior legislatura? I vam haver de suportar al traidor pet presumit del Torrente
  Montserrat 01/03/2021 10:56 am
  Quina decepcio Sra. Forcadell! Així doncs hauria de demanar que una dona verdaderament independentista presideixi la Generalitat. LAURA BORRAS. No ho fara oi? S'ha de ser fidel al carceller...
  Luisnomeacuerdo 01/03/2021 10:04 am
  Pero que seau poquito más aseada y no lleve las greñas grasientas que tu llevabas. Un poco de decoro que aunque sea la payaso mayor del circo tiene que aparentar un poco.
  vendetta 01/03/2021 9:53 am
  jo perke sigue independentista

Nou comentari