Forcadell, a 'The National': "El govern espanyol ha optat per la via repressiva"

El diari escocès publica avui una entrevista a la presidenta del Parlament
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell | ACN

El diari escocès The National publica aquest dissabte una entrevista a la Presidenta del Parlament, Carme Forcadell. El rotatiu destaca que Forcadell creu que els escocesos guanyarien un segon referèndum pel simple fet de celebrar-lo, independentment del resultat. "Crec fermament en el dret a l'autodeterminació dels pobles d'arreu del món. Per tant, el que m'agradaria veure és que aquest dret sigui respectat i, pel que fa a Escòcia, que els escocesos siguin lliures per decidir el seu futur. Perquè prenguin la decisió que prenguin, ja hauran guanyat" afirma Forcadell.

L'únic diari nacional que està a favor de la independència d'Escòcia, destaca que la Presidenta del Parlament lamenta la situació que es viu a Catalunya on Espanya no permet celebrar un referèndum, mentre el Regne Unit entén que el conflicte escocès s'ha de resoldre a les urnes. "A Catalunya hi ha una immensa majoria de ciutadans i ciutadanes, més del 80%, que volen decidir el seu futur polític mitjançant un referèndum. Una majoria social que també es reflecteix en una majoria parlamentària favorable a donar la veu als ciutadans, i en un govern que té el compromís de dur a terme aquest referèndum. Al davant, però, ens trobem amb el govern espanyol que és incapaç d'afrontar políticament els conflictes polítics i utilitza els tribunals per intentar coartar la llibertat d'expressió i combatre la voluntat majoritària dels catalans de decidir lliurement el seu futur", constata Forcadell.


 

"El govern espanyol ha optat per la via repressiva, i no només es nega a dialogar sobre la situació existent a Catalunya sinó que utilitza permanentment els tribunals amb l'objectiu d'evitar que al Parlament es debati sobre independència. Per això, pretén que sigui el pròpi Parlament qui s'autocensuri, que eviti parlar sobre certs temes per temor a represàlies. Però això no permetrem que passi. El debat i la paraula continuaran sent lliures al Parlament", insisteix la presidenta de la cambra catalana en l'entrevista a 'The National'.

Altres aspectes que el rotatiu escocès ressalta de l'entrevista són l'opinió de Forcadell sobre el Brexit. Per a ella, si els escocesos agafessin un camí diferent, no seria una sorpresa. "Crec que és una situació que pertoca resoldre als escocesos a partir del que creguin més convenient per al seu futur, decidint-ho lliurement i democràtica", diu. Un altre aspecte, és la preferència de Forcadell per a veure una dona com a pròxima presidenta de Catalunya. Mentre que les dues Primeres Ministres -a Escòcia, Nicola Sturgeon, i al Regne Unit, Theresa May- són dones, Espanya o Catalunya encara no han tingut mai cap Presidenta.


 

El diari escocès acaba destacant que Forcadell diu que els catalans haurien d'aprendre molt dels escocesos, després de les seves visites a Glasgow i Edimburg. "Em vaig trobar persones molt amigables i em va cridar l'atenció la seva estima per les tradicions. Malgrat defensar la modernitat, conserven escrupolosament les tradicions i se'n senten orgullosos, crec que nosaltres n'hem d'aprendre", conclou.
Comentaris
Josep de Palafrugell
¿ Algu esta pensant que España es comb Escocia ? De cap manera, al pais vehi de Catalunya la democracia no i te cabuda, nomes el T.C., la mentida, volen fer po, i no s'en surten. A catalunya serem independents , si els Catalans o volem, perque no es por anar de cap per avall, es te de anar de front, amb la ambicio de que els Catalans volem ser lliures de aquesta España, pocrida, ignorant, antedemocratica i franquista, REPUBLICA INDEPENDENT I LLIURE.
Pitamonas
Els del P.P. voldrien que a les "manis" cremessim contenidors, tranquessim vidres, que fotessim disbarats, Comb que no sen surten, doncs el T.C. jutges, represio al dirigents de Catalunya etc. etc, ANEU MALAMENT FRANQUISTES, NOSALTRES FAREM BONDAT I LOGRAREM EL QUE ENS EM PROPOSAT, IGUAL QUE "GANDI" VA LOGRA LA INDEPENDENCIA DE LA INDIA, AMB LA PAU I LA DEMOCRACIA PER BANDERA.................. ¡ ¡ POBRE ESPAÑA,! ! ¿ QUIN DESTI ELS ESPERA ? Crec que ho tidrant molt malament quan Catalunya marchi
Democrata del Emporda
Despres de senti en MARGALLO, i veure el comportament del " goven " de España. ¿ Qui es vol quedar a aquesta merda de pais ? Fotem el camp que ja esta ve de ser " cornuts i pagar el veure ", Si no tene diners que no als aguessin malgastat amb progectes idiotes, CATALUNYA ESTA FARTA DE PAGAR ELS SEUS INVENTS ¡ ¡ ¡ UNA MERDA DE PAIS AMB MES TRENS DE ALTA VELOSITAT QUE CAP PAIS DE LA U.E. ! ! ! i un deuta de mes de un b,b.b.lio de euros ¿ ridicul ? ¡ no ! ¡ ¡ ¡ imbessil de cap a peus ! ! !
Copal bot
Té raó la Presidenta Sra. Forcadell quan diu que en un segon referèndum a Escòcia guanyaria el SI, el motiu és l'incompliment i engany de promeses i pactes de Londres a Edinburg. El mateix passa a Catalunya on ja sabem que no té cap credibilitat el que arriba des de Madrid: incompliments, estafes, inversions que els passen pel forro i joc de trillés; per això volem la independència. ll*ll
Espanya o Catalunya encara no han tingut mai cap Presidenta
Ada Colau ja s'està preparant, Carmeta. Primer pas: assalt a la Generalitat.
Arizona
Bé, Ada Colau, o els Comuns es poden preparar com altres candidats o partits; ara bé dubto que si no es posicionen clarament respecte a la independència de Catalunya facin forat enlloc més enllà de l'àrea i ho dic en ambdós sentits. Juguen amb el dret a decidir i amb el pacte pel referendum. Això sí, anant del bracet de Podemos i del Fachin no li veig cap futur a la sra. Colau

envia el comentari