Foment veu el nomenament de Giró com un “catalitzador” per a la recuperació

La patronal alerta al nou Govern que "perdre l'oportunitat" d'ampliar l'aeroport seria un "error gravíssim"

Foment del Treball veu el nomenament del nou conseller d’Economia i Hisenda, Jaume Giró, com un “catalitzador” per a la recuperació econòmica per la seva “experiència” en el món econòmic, empresarial i institucional. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, també ha valorat positivament la fusió de la conselleria d’Empresa i Treball, ja que representa una “gran part” de l’economia productiva de Catalunya. En una entrevista a l’ACN, la confederació ha reclamat al nou Executiu treballar per a la recuperació econòmica a través d’un “pacte de país” amb els agents econòmics i socials i els grups parlamentaris. Així mateix, ha alertat que “perdre l’oportunitat” d’ampliar l’Aeroport de Barcelona – El Prat seria un “error gravíssim”. El president de Foment del Treball espera que el nou Govern tingui la “màxima complicitat” amb les reivindicacions de les associacions a favor de l’ampliació de l’aeroport.

“Es tracta que Barcelona sigui un ‘hub’ internacional per tenir connexions amb tot el món, per recuperar la marca Barcelona, per prestigiar el país, per incrementar l’economia productiva i perquè puguem ser un pol de connexió amb tot el món. Espero i desitjo que el senyor Jordi Puigneró i tot el Govern hi estiguin a favor”, ha manifestat Sánchez Llibre. El president de la patronal ha demanat un “pacte institucional” entre l’Executiu, AENA, els ajuntaments implicats i la Comissió Europea. “No podem perdre l’oportunitat, crec que seria un error gravíssim i no ens el perdonaríem mai”, ha advertit.

En matèria d’infraestructures, Sánchez Llibre ha assegurat que “sempre s’ha entès” que el Departament de Política Territorial ha de ser una única conselleria, amb un “pes específic molt important” dins del Govern. En el nou Executiu, aquesta matèria s’agruparà en la conselleria de Polítiques Digitals, Infraestructures i Agenda Urbana. “Entenem que Jordi Puigneró crearà una secretaria general molt potent per a les infraestructures”, ha assegurat Sánchez Llibre. El president de la patronal ha recordat el dèficit històric d’inversió en aquesta matèria a Catalunya i ha manifestat la seva voluntat per tal que el nou conseller dediqui “una part del temps” a aquest aspecte, “vital i cabdal” per a l’economia catalana.

Sánchez Llibre ha valorat positivament la creació del nou Govern, així com el nomenament de Jaume Giró com a conseller d’Economia i Hisenda. Així mateix, ha donat un “vot de confiança” al nou conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i ha reclamat un Executiu “estable i sòlid” centrat en la recuperació econòmica. El president de la patronal també ha demanat als nous consellers comptar amb la “complicitat” dels sindicats i els empresaris per plantejar un “pacte de país” cap a la recuperació. En aquest sentit, Foment del Treball s’ha posat “a disposició” del nou Executiu i ha reclamat al Govern que tingui en compte les “aportacions” dels empresaris, els “únics” capaços de generar llocs de treball.

En referència als ERTO, Sánchez Llibre s’ha mostrat “convençut” que finalment s’arribarà a un acord. En qualsevol cas, el president de la patronal ha assegurat que el nou Govern haurà de ser “molt eficient” i buscar les “màximes complicitats” amb l’executiu espanyol per obtenir més recursos per a les empreses afectades per la pandèmia.

Precisament sobre la relació entre ambdues administracions, el president de la confederació ha assegurat que existeix un “conflicte polític” entre Catalunya i la resta de l’Estat. Sánchez Llibre ha afirmat que aquesta situació l’han de resoldre els polítics mitjançant el diàleg, taules de negociació o altres fórmules en aquesta direcció. “Si els indults són resultat de la negociació que fan els partits polítics o el Govern i l’executiu espanyol em sembla perfecte, però és una qüestió on no hi entrem. Nosaltres volem estabilitat jurídica, estabilitat política i estabilitat econòmica i si un dels mecanismes per aconseguir-ho són els indults, no tenim res a dir”, ha manifestat.

Comentaris

    X2 26/05/2021 4:47 pm
    Fa pudor de Opus Dei aquest home

Nou comentari