Foment i Pimec es fan enrere i descarten el recurs contra l’ajornament de les eleccions

Les patronals mantenen l'exigència que els comicis es facin abans del 30 de maig, que és la data proposada pel Govern

Foment del Treball ha descartat finalment presentar un recurs contra el decret que ajorna les eleccions al Parlament de Catalunya, com estudiava aquest matí, però continua exigint al Govern que convoqui els comicis quan la situació sanitària millori “sense haver d’esperar al 30 de maig”. En un comunicat després de la reunió del seu comitè executiu, la patronal catalana ha assegurat que la base del decret que ajorna el 14-F és “insuficient i, per tant, arbitrària, i genera una preocupant inseguretat jurídica”. En la trobada, Foment ha pres nota dels diversos recursos presentats contra el decret, però s’ha optat per prioritzar “la gestió dels fons europeus per a la recuperació” i s’ha demanat que els empresaris “tinguin veu i capacitat de decisió com a agents socials en les principals línies estratègiques del país”.

En el comunicat, la patronal considera “necessari iniciar una nova etapa” amb un Govern que “mostri més capacitat de diàleg” amb els agents socials i els requeriments econòmics. El text també denunciat la “desídia en la planificació electoral i el fracàs del Govern” en la gestió dels comicis, remarcant que el país queda “sense govern i sense pressupost” per al 2021 “i potser el 2022”. Durant la trobada, s’ha remarcat que “sigui del color que sigui” cal un govern estable a Catalunya, perquè l’actual es considera “feble i dividit”.

El comitè executiu de Foment ha conclòs que amb l’ajornament de les eleccions hi haurà afectacions greus per a l’economia catalana i per això ha demanat que es facin com més aviat millor. En aquest sentit, la patronal considera que retardar la votació “lluny de calmar la lluita electoral, l’intensifica”.

Pimec tampoc recorrerà

També l’altra patronal, Pimec, ha reunit el seu comitè executiu i ha optat per descartar l’opció del recurs. El fet que el TSJC ja compti amb diversos recursos sobre la taula sobre l’ajornament dels comicis fa que les patronals puguin preferir mantenir-se al marge de la qüestió.

Més informació

Comentaris

  Girona 19/01/2021 7:21 am
  No vau protestar gens ni mica quan van inhabilitar al President Torra, en plena pandèmia, per haver penjat una pancarta. Ni per la inseguretat jurídica que provoca viure en un estat on el seu cap pot robar durant dècades, fugir amb els diners i encara pagar-li les despeses. Ni això és una democràcia ni vostè representa ningú.
  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 19/01/2021 1:41 am
  Ami que me diguin lo que volguin , Per cuan ALGU DIU FEREN AIXO I DESPRES NO HU FA . FA MARXA ENRERE .. Aixo aqui y a tot arreu sen diu COVARDIA POLITICA . Balla hablando claro que SON UNS PUTAS COVARDS . Lo que es diu es mante peti per un peti AIXO VA PER EL COVARD GOVERN CATALÀ Per dir dir faran les eleccions el 14- F i despres no fer-les es ban fe ENRERE COVARDS TAMBE .
   JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 19/01/2021 1:46 am
   FOMENT y PIMEC NO TENEN PARAULA ..Cuan ban dir ferien EL RECURS DEL AJORNAMENT DE LES ELECCIONS CATALANES DEL 14-F i despres no hu ban fer Sen diu COVARDIA POLITICA o FALTA COLLONS . SER UNS COVARDS ..Rambe podria ser rebesin compensacions del Govern Català a CANVI DE NO PRESENTAR EL RECURS . que ja podria ser BALLA UNS JUDAS UNOS VENDIDOS
   273
   30
   Respon
  Bocamolls 18/01/2021 9:02 pm
  Osti tu els jose Sánchez i el jose gonzalez, s'han fet cacones, siiiiiii!!!
  Kimet 18/01/2021 8:34 pm
  Tot lo q ve dEspanyistan es per destrossar el progres de Catalunya
  Ricard 18/01/2021 8:30 pm
  Poc seriosos.
  Ramon 18/01/2021 8:29 pm
  Com deurien ésser les enquestes de debò, perquè ERC hagi passat d'anar embogida per avançar-les a embogida per no fer-les! Perquè tot va d'això. Mireu com Junts per Catalunya es limita a menjar crispetes veient l'espectacle del tripartit en ple ball de bastons entre ells no al cap de cinc minuts d'ensenyar-nos els bolígrafs sinó aquesta vegada abans d'haver-se format i tot!
  Ramon 18/01/2021 7:15 pm
  L'empresariat botifler no vol "eleccions". L'empresariat botifler vol el govern que desitja i es pensa que sortiria de les eleccions. Si ja ho volia quan el pla d'Espanya era el tripartit conxorxat a Can Roures (Govern d'ERColau amb els sociates a l'ombra), imagina't ara que el pla d'Espanya ja ha passat a ser el tripartit clàssic!

Nou comentari