Foment emplaça el futur Govern a fer créixer el pes de la indústria fins al 23% del PIB el 2030

La patronal reclama una nova fiscalitat que suprimeixi l'impost de patrimoni i acabar amb l'economia submergida

Foment del Treball ha demanat al nou Govern que sorgeixi del resultat de les urnes el pròxim 14 de febrer que treballi per fer créixer el pes de la indústria en l’economia catalana fins assolir el 23% del PIB el 2030, en el context de la reindustrialització a Catalunya i de la doble transició verda i energètica. Així mateix, en un document de propostes per al nou Executiu també reclama una nova fiscalitat, amb un pla estratègic per reduir l’economia submergida, suprimir l’impost de Patrimoni i rebaixar els tipus marginals de l’IRPF a Catalunya; i trasllada una bateria d’iniciatives per recuperar els sectors més dinàmics de l’economia catalana com el comerç i el turisme.Segons Foment, el document recull les propostes del conjunt de l’empresariat català i té l’enfocament dels quatre anys d’una legislatura ordinària. La patronal subratlla que el Govern de Catalunya “és un motor de primera magnitud, amb capacitat de condicionar el transcurs de l’economia i de l’activitat empresarial” i afirma que és “necessari, i més en els moments actuals, garantir la correcta governabilitat de tot el sector públic català que depèn de la Generalitat”.

“Necessitem un Govern que doni estabilitat i suport a la recuperació econòmica del país. El nostre futur està en joc, el del país, el de moltes empreses i el dels treballadors que la integren”, afegeix en un comunicat Foment del Treball, que també suggereix l’aprovació d’un decret que determini que el 29 de novembre sigui el Dia de l’Empresari amb l’objectiu de promoure la seva figura.

Comentaris

    Gervasi 02/02/2021 7:59 pm
    Sí, però alhora baixeu el "pes" del turisme en l'economia. El turisme en massa, massificat, sense cap planificació amb dos dits de front, és la prostitució del teixit social d'un municipi o territori, de la natura, comporta especulació i atracció d'especuladors, increment de "negocis" de blanqueig de diners, feines de sous baixos que no volen fer persones natives, la qual cosa comporta que la facin persones vingudes de fora, alhora que els que el xenòfobs i que no suporten la "multiculturalitat" després es queixaran i son els primers en defensar el "turisme" massificat com a forma de fer diners fàcils i ràpids a costa de teixits socials i urbà fer a còpia de segles... Aquesta mena de turisme també incrementa la prostitució, llegiu els diaris cada vegada que fan una "fira" o un "mobile world, i es carrega un munt de negocis de proximitat i necessaris per a la vida diaria. Els ciutadans hem de començar a saber triar què és el que ens convé a nosaltres i als nostres descendents.
    LLARENA dPENA 02/02/2021 7:48 pm
    HIPÓCRITES ¡¡¡ I molt especialment, aquest vividor d'en Sánchez Llibre. Les propostes que fa, molt adequadees i necessa`ries, les ha de fer al Govern Escanyol i no a la GENE. El que demana aquest hipócrita ho ha de fer a qui controla la pasta i la reparteix d'acord amb els seus interessos partidistes, en aquellles regions on pensa que pot aconeguir o retenir vots. Demanar-li a la GENE ssaben que només tindrá el que vulgui en Sánchex és dùna hipocresia inmensa.

Nou comentari