Foment demana mesures “urgents” i allargar els ERTO fins que sigui necessari

La patronal reclama un "millor tracte impositiu" per part de les administracions

Foment del Treball ha demanat un pla de rescat amb ajudes directes “urgents i contundents” per als sectors més afectats per la covid-19 i que aquestes siguin molt superiors a les aprovades fins ara, a més d’incloure als autònoms i microempreses. En aquest sentit, ha assenyalat que l’Estat és a la cua dels països europeus amb ajudes, amb 44.000 MEUR, mentre Alemanya n’ha concedit 286.000, França 110.000 i Itàlia 80.000, i ha recordat les recomanacions de la UE perquè l’Estat en destini un volum d’entre el 20% i el 25% al turisme. La patronal veu “imprescindible” la continuïtat dels ERTO per força major amb les condicions de març “fins que es constati una situació d’estabilitat palpable” i ha reclamat un “millor tracte impositiu”.

Per la patronal, allargar els ERTO de força major amb les condicions que es van aplicar al març, coincidint amb l’entrada en vigor de l’estat d’alarma, és “indispensable si es pretén ajudar a la supervivència de les empreses en la situació actual“. D’aquesta manera, la patronal s’afegeix a la denúncia de la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya i a la de sectors com els de les agències de viatge, del comerç, el transport, l’automoció, la cultura i les activitats esportives que fins el moment “totes les mesures han estat focalitzades únicament a resoldre el finançament del deute de les empreses”.

En l’àmbit fiscal, Foment del Treball ha reclamat un “millor tracte impositiu per part de les administracions”, que inclogui l’exempció o reducció de les impostos de la seva competència. “Fins ara, cap administració pública ha ajustat la seva política impositiva, tot i que l’activitat dels sectors afectats sigui pràcticament nul·la, deixant-los desemparats davant la davallada d’ingressos“, lamenta en un comunicat, en què emplaça els governs a “transmetre confiança i credibilitat en les seves decisions” i que aquestes tinguin una “proporcionalitat acurada”. “No han de prendre decisions sobtades que generin confusió i alarma”, afegeix.

Nou comentari