El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Foment deixa entreveure nous retards en les obres de la variant de Vallirana
  • CA

 

Foment no garanteix que les obres de la variant de l’N-340 a Vallirana, que es van reprendre el novembre de 2014, estiguin enllestides aquest any com estava previst. En una reunió mantinguda aquest divendres a Madrid, representants del ministeri han informat a l’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, que les obres avancen “al màxim ritme” que tècnicament es possible, però han evitat fixar un calendari de finalització. Manuel Miño, secretari general d’Infraestructures, ha destacat que s’esmerçaran tots els recursos econòmics necessaris tot i puntualitzar “que el ritme de les obres no depèn de la disponibilitat econòmica”. Aquí, Niño ha afirmat que el 2016 es va certificar obra per 25,5 milions d’euros, 7 més dels que estaven pressupostats.

Els representants de Foment han afirmat que “cal diferenciar l’execució tècnica de l’obra i el pressupost”, ja que en tractar-se d’un projecte antic ha d’adaptar-se a les actuals normatives de seguretat, millores tècniques, increment de l’IVA i penalitzacions per l’endarreriment de l’obra iniciada el 2004, entre d’altres aspectes. 

 

Pel que fa a l’estat actual de les obres, s’ha informat que s’està preparant el modificat del projecte per encabir les millores tècniques relatives a l’enllumenat, seguretat i la passarel·la de connexió entre la Llibra i l’IES Vall d’Arús. Una modificació que Foment s’ha compromès a fer arribar al consistori tant bon punt estigui enllestida. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa