La patronal Foment del Treball veu “imprescindible” que no es promoguin canvis legislatius com la reforma laboral del govern espanyol si es vol mantenir la tendència “positiva” detectada en les dades de l’EPA d’aquest dijous. “És imprescindible que no s’aprovin reformes legislatives que perjudiquin la necessària flexibilitat de les nostres relacions laborals i els mecanismes d’adaptació al mercat que requereixen les empreses”, ha indicat la patronal en un comunicat aquest dijous.

Foment destaca que l’ocupació “ja ha superat els nivells previs a la pandèmia”, tot i puntualitzar que encara hi ha gent en ERTO. A més, la patronal del treball avisa que bona part de la creació d’ocupació prové del sector públic, i no del privat, que “encara no ha assolit els ocupats anteriors a l’inici de la pandèmia”.

Pel que fa a l’atur, Foment diu que les taxes actuals, tot i estar en una dinàmica de descens, “continuen sent elevades i superiors a les existents abans de la covid”. “Les xifres són positives, tot i que encara queda molt camí per recórrer i marge de millora”, puntualitza la patronal per finalitzar el comunicat.

El PSOE va acceptar aquest dimarts públicament que la vicepresidenta segona i ministra de Treball, Yolanda Díaz, lideri les negociacions per la reforma laboral a la taula del diàleg social. Els socialistes neguen que existeixin discrepàncies entre els socis sobre el contingut de la reforma laboral, ni “ingerències” per part de la vicepresidenta primera Nadia Calviño, que va propiciar el xoc amb els socis de coalició aquest divendres. El PSOE defensa que el que es busca és “millorar” la metodologia de treball i, en concret, els “mecanismes de coordinació”, tant fora com dins d’aquesta taula del diàleg social i recalca que és imprescindible aquesta reforma laboral que Foment rebutja frontalment segons el comunicat fet públic aquest dijous.

Nou comentari