La Fiscalia vol investigar els desplaçaments dels membres de la Sindicatura Electoral de l'1-O

El ministri públic vol determinar qui va abonar les despeses de benzina o peatge i bitllets de tren fins al Parlament
Avis plorant emocionats després de votar a l’Escola Jujol de Gràcia
Urna del referèndum de l'1-O   | Jordi Borràs

La Fiscalia vol investigar si els desplaçaments dels membres de la Sindicatura Electoral de l'1-O van ser sufragats amb diners públics i si es podria haver comès un possible delicte de malversació de fons, segons publica aquest dimecres 'El diario.es' i ha confirmat l'ACN. Concretament, el ministri públic vol determinar qui va abonar les despeses de benzina o peatge i bitllets de tren fins a la cambra catalana per assistir a una reunió i de la qual se n'hauria tingut coneixement per les declaracions de testimonis posteriors a les dels membres de la Sindicatura. Així mateix, la Fiscalia ha demanat a la jutgessa que declari la causa complexa i ampliï la instrucció fins als 18 mesos.


En la seva declaració el desembre passat, els membres de la Sindicatura investigats pels presumptes delictes de desobediència, usurpació de funcions i malversació van negar haver rebut cap quantitat per sufragar les despeses per desenvolupar la seva tasca.

 

La Sindicatura estava formada per Marc Marsal, Jordi Matas, Marta Alsina, Tania Verge i Josep Pagès, tots ells juristes o politòlegs que havien de fer d'àrbitres en la votació del referèndum. La creació de la Sindicatura Electoral, òrgan responsable d'organitzar les votacions, es va aprovar mitjançant un acord al Parlament el passat 7 de setembre. Ràpidament, però, el TC va suspendre l'acord i va notificar l'avís a les parts, inclosos els cinc membres i els suplents.


L'alt tribunal els va imposar multes de 6.000 i 12.000 euros diaris a totes ells (titulars, suplents i integrants de les sindicatures de cada demarcació) però setmanes més tard les va deixar sense efecte després que tots ells justifiquessin tant la seva renúncia al càrrec com que van deixar sense efecte els acords adoptats per a la preparació del referèndum.
Comentaris
Galego en Berlín
Están desesperados estos fascistas mientras se desmorona el imperio, que alguien les diga que ya no los cree nadie; el régimen está al descubierto. Aquí, la opinión pública formada ya sabe que espanha no es sol y playa, sino franquismo y represión.
Prou donsr per el sac
Vale ya fiscalia fer el feixiste!
Prou escarni!
Investigueu els 1200 ferits que ja porta la policia de pacifics manifestants, encontes de perseguir gent inocent.
Boletaire
Dubto que la fiscalia pugui arribar a inventar alguna cosa més.
catala emprenyat
Es pot fer el ridicul, fer el payaso o totes dues coses a la vegada però aquí sembla que tot es vol sobrepassar. Ara investigaran com a malversació els viatges dels cotxes de segons qui? Els recordo que a madrid tenen un larg historial d'aquestes coses i pel que sembla fins i tot havien de pagar els viatges amb companya d'una gran figura del pais... busqueu al diari.. es va tapar amb terra i ciment ... Reviseu els viatges des del PSOE al PP i veure què maravella d' l'espanya podrida sura i sura.
miquel
Tenen una obsessió malaltissa amb l'1 d'octubre. No ho han superat i tenen un trauma de psiquatra. Suposo que tot això és per desviar l'atenció del 21D, eleccions muntades per ells i que van perdre.
POST DATA
Però si NO existeix el tipus penal de "convocar referèndum" com pot ser que el Ministeri Fiscal vulgui esbrinar com es va pagar? Si no és penalment rellevant la convocatòria del referèndum tampoc pot ser-ho si es van destinar diners a fer-ho. Dubto que s'hagin destinat diners públics a la celebració del referèndum, i així ho confirma Montoro. Per d'altra part, és un particular que va pagar les urnes. Un heroi.

envia el comentari