El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fiscalia recorre el permís de 72 hores de Cuixart perquè no es penedeix
  • CA

La fiscalia ha presentat un recurs contra la decisió de la jutgessa de vigilància penitenciària de ratificar el permís de 72 hores atorgat per la Junta de Tractament de Lledoners a Jordi Cuixart. Insisteix que ni reconeix ni es penedeix del delicte de sedició pel qual va ser condemnat. També diu a la jutgessa que Cuixart no va ser condemnat per reivindicar el dret a decidir, sinó per fer-ho fora de la llei. Argumenta que no tenir programes específics de tractament sobre aquestes qüestions no impedeix que pugui ser tractat perquè entengui que “per aconseguir els fins que pretén no hi ha altra via que la de la modificació legislativa per les vies legals que la llei estableix, i que les lleis, en especial el codi penal, s’han de complir”. 

En el seu recurs, la fiscalia remarca la “gravetat” del delicte pel qual Cuixart va ser condemnat, i subratlla que això ha d’influir a l’hora de decidir si pot gaudir de permisos, al marge del temps que porti a la presó. Al marge d’això, insisteix que els informes no mostren el penediment del líder d’Òmnium. “La percepció de l’intern que els fets no van ser violents és contrària als fets declarats provats en la sentència condemnatòria”, apunta.

Segons la fiscalia, Cuixart potser reconeix els fets, però “fa la seva pròpia interpretació dels mateixos, no considerant que siguin un delicte“. “Tot plegat no són més que manifestacions justificatives de la seva activitat delictiva”, insisteix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa