La Fiscalia reclama 9 anys de presó per a Jordi Pujol i 29 pel seu fill gran

Qualificació provisional de la Fiscalia Anticorrupció

La Fiscalia va a totes amb el cas de la família Pujol. Així, la Fiscalia contra la Corrupció i la Crimi Organitzat ha presentat davant el jutjat central d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional l’escrit de qualificació provisional contra la família Pujol Ferrusola pels delictes d’associació il·lícita, blanqueig de capitals, falsedat en document mercantil, delictes contra la Hisenda Pública i frustració de l’execució.

Segons el relat de la fiscalia van actuar conjuntament i “van ocultar, al menys des de l’any 1991, una ingent quantitat de diners a Andorra, producte de l’afavoriment a determinats empresaris perquè resultessin adjudicataris de diferents concursos públics de l’administració pública catalana”. La pitjor part de la petició de pena se l’emporta el primogènit de la família a qui li reclamen 29 anys de presó. Per l’expresident Pujol, fiscalia li reclama 9 anys de presó.

Atès el relat de la fiscalia, l’expresident Pujol hauria acordat amb la seva dona, Marta Ferrusola, que “fons procedents de l’activitat il·lícita executada durant els anys anteriors es distribuïssin en comptes oberts a nom de Marta Ferrusola i dels seus fills, (Jordi, Josep, Marta, Pere, Oriol , Mireia i Oleguer Pujol Ferrusola) a la Banca Reig, que després es fusionaria amb Banc Agrícola donant lloc a l’Andbank”. A més, el ministeri públic també està convençut que tots dos van pactar que “fos el seu fill Jordi qui gestionés els fons i s’ocupés de distribuir-los entre la resta de membres de la família”.

En la mateixa línia, el ministeri públic afirma que el president Pujol “va aprofitar la seva posició política per teixir una xarxa de clientelisme amb què el mateix Pujol Soley i determinats empresaris afins a el partit que liderava, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), es repartien els quantiosos beneficis procedents de concursos públics la resolució del qual depenia de les diferents administracions catalanes sota el control de CDC“.

Així, aquests diners van ser amagats a la Hisenda Pública i van anar aflorant a través de diverses operacions de blanqueig de capitals, amb societats en paradisos fiscals, comptes a nom de terceres persones o ingressos i transferències en efectiu que centralitzaven en comptes corrents andorrans des d’on operaven. La fiscalia també demana penes pels empresaris que haurien participat en la trama com a cooperadors necessaris.

Delictes i penes demanats

La fiscalia anticorrupció conclou que pel delicte d’associació il·lícita de l’art. 515 1º CP, cal reclamar a Jordi Pujol Soley, Jordi Pujol Ferrusola i Mercè Girones Riera, la pena de 4 anys de presó i multa de 24 mesos a raó de 200 € amb arrest substitutori en cas d’impagament d’1 dia de privació de llibertat per cada quota diària no satisfeta. A Josep, Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta Pujol Ferrusola, la de 3 anys de presó i multa de 12 mesos a raó de 200 €, amb arrest substitutori, en cas d’impagament d’1 dia de privació de llibertat per cada quota diària no satisfeta.

Pel delicte de blanqueig de capitals de l’art. 301 CP, als acusats Jordi Pujol Soley, Jordi Pujol Ferrusola, Josep Pujol Ferrusola, Mercè Gironés Riera Pere, Oleguer, Oriol, Mireia i Marta Pujol Ferrusola: la pena de 5 anys de presó i multa de les quantitats de les que van disposar tots ells que van ascendir a 38.792.021,61 euros; 8.178.601,92 dòlars; 2.737.466,70 DM i 95.344,00 lliures esterlines. A tots ells, amb l’arrest substitutori de 8 mesos de privació de llibertat en cas d’impagament, a més de la pena d’inhabilitació especial per a l’exercici de la seva professió o indústria per temps de 2 anys.

Sobre el delicte continuat de falsedat en document mercantil de l’art. 392 CP, a Jordi Pujol Ferrusola, Josep Pujol Ferrusola i Mercè Gironés Riera, les penes de 3 anys de presó i multa de 10 mesos a raó de 200 €, amb arrest substitutori d’1 dia per cada 2 quotes diàries no satisfetes i inhabilitació per a l’exercici de professió, ofici, indústria i comerç pel temps que duri la condemna.

Pels delictes contra la Hisenda Pública, a Pujol Júnior fiscalia demana 3 anys de presó per cadascun dels 5 exercicis fiscals i multes de 554.500 € -exercici 2007-, de 1.358.500 € -exercici 2008-, de 1.727.2000 € -exercici 2009- , de 2.122.500 € – 2010- i de 836.250 € -exercici 2012-, amb arrest substitutori de 5 mesos de privació de llibertat en cas d’impagament per cada un dels exercicis fiscals.

A l’acusada Mercè Gironés Riera, exparella de Pujol júnior, la pena de 3 anys de presó per l’exercici fiscal de l’any 2012, i multa de 410.000 €, amb arrest substitutori de 4 mesos de privació de llibertat en cas d’impagament i la pèrdua de la possibilitat d’obtenir subvencions o ajuts públics o el dret a gaudir de beneficis fiscals durant el període de 3 anys. A Josep Pujol Ferrusola, 3 anys de presó per l’exercici fiscal 2010 i multa de 800.000 euros. En darrer terme, fiscalia també reclama una condemna pel delicte de frustració de l’execució de l’article 257.1, 2º del codi penal, reclama 2 anys al Júnior i a la seva exdona també dos anys de presó.

Comentaris

    Al tontet @fat boy que vol estar en tot i no sap de res 08/05/2021 7:58 pm
    L'article, i això que és d'en Quico Sallés, dóna tota la informació sobre la petició de 29 anys pel JPujolF i que tant escandalitza al tontet grassonet. Els 29 anys (que es converteixen en 30 si segueixes les dades de l'article) són la suma de penes dels múltiples delictes que se li atribueixen al pollastre i que són: 1. associació il·lícita-4 any 2. Blanqueig de capitals-5 anys; 3. Delicte continuat de falsedat en document mercantil-3 anys; 4. Delictes contra la Hisenda Pública, 3 anys de presó per cadascún dels 5 exercicis-15 anys; Exercici fiscal 2010-3 anys. Però: el temps màxim a la presó, amb caràcter general no pot excedir els 20 anys. Excepcionalment el límit es podria estendre fins als 25 o 30 anys, quan el subjecte hagi estat condemnat per dos o més delictes de penes de fins a o superiors a 20 anys. Que no és el cas.
      fat boy 08/05/2021 10:31 pm
      A l'imbecil de l'imbecil. Violar en grup a una noia i publicar-ho a Internet continua costant 8 anys. Encara que potser aixo a tu ja et sembla prou be.
        Tu ets tonto del fat-cul 09/05/2021 5:26 pm
        La llei és la que hi ha. Si no t'agrada et fots. El que està clar és que si vols igualar la petició de pena de la fiscalia per al teu estimat JPujolF violant ties amb amics, hauràs de delinquir quatre vegades.
        Anònim 09/05/2021 12:53 pm
        Eso es falso.
    Pues que agite el árbol y que caigan los nidos 08/05/2021 8:54 am
    Para lo que le queda en el convento, etc
    Anònim 08/05/2021 8:31 am
    Només la xusma ignorant defensa els poderosos que els roben.
    Psoe.pais, mafia del gal, lladres del ere 08/05/2021 8:25 am
    Pujol es l'unic politic que ha perdut molts diners per fer de politic, i aixo, per la fauna mamifera de politics que tenim es imperdonable. Donar de menjar al traidor Ernest Lluch, li ha costat tot.
    36
    27
    Respon
    Català 08/05/2021 7:07 am
    Sr. >Pujol, vós us declareu catòlic, oi?. Doncs, què en penseu d'un dels pecats capitals:l'avaricia?. És que potsesr penseu gaudir-ne de tota aquesta muntanya de diners?. Aoa......
    fat boy 08/05/2021 1:20 am
    29 anys. Si hagues participat en una violacio en grup no li demanarien ni la tercera part. O si li hagues clavat una punyalada al cor al Marlaskon.
      Albert 08/05/2021 8:30 am
      Només la xusma ignorant defensa els poderosos que els roben.
        fat boy 08/05/2021 8:44 am
        En primer lloc es xurma i no xusma. En segon lloc nomes constato que 29 anys no els demanen ni pels assassins en serie, el que no pot ser es que hi hagi una llei per tothom menys pel Borbo. I si no hi veus politica aqui es que ets mes imbecil del que ja veiem.
          Girona 08/05/2021 10:07 am
          Per l' Albert. Només la "xusma", com ell diu, no veu que Pujol és un boc expiatori i ho és per ser català. Si es tractés de castigar els corruptes en general, en semblaria lloable. Però tenim a l'emerit que no només ha robat molt més, sinó que ara li paguem un exili de luxe, amb escorta inclosa i a sobre ens hem de menjar que "va fer un gran servei a Espanya" Un Felipe González que es passeja amb un iot de luxe que no pot sortir de la paga d'ex-president. Unes portes giratòries que converteixen ex polítics en membres de consells d'administració d'empreses que s'han beneficiat de l'acció de l'ex polític o sindicalista que després acullen amb els braços oberts. La corrupció és tan gran que alegrar-se de la caiguda en desgràcia d'algú que els va "trair" defensant el dret a la independència, és de babaus, perquè encara deixa més clar com el sistema es defensa i avisa de que "el que se mueve, no sale en la foto" (Alfonso Guerra dixit) Expoliar la població de les CCAA més productives per mantenir la corrupció no és qüestionable i qui gosa ni que sigui insinuar que aquest expoli existeix, ho paga. Ha estat corrupte Pujol? Potser sí, no ho discuteixo. Però tingui clar que no el castiguen per això. Si vostè viu a Catalunya, per espanyolista que sigui, està mantenint a gent molt pitjor que Pujol. I vostè els importa una merda. Vagi pagant i no protesti, que això si que és intel.ligent (això és ironia, li ho dic per si no ho veu tot solet)
          19
          13
          Respon
    Ramon 08/05/2021 12:37 am
    La brutícia del Juan Carlos era 10, 20, 30, 40 anys enrere, que ens hauria convingut traure-la la la llum. Ara no ens serveix de res. Ara la que convindria que esclatés és tota la dels partits del tripartit que el sistema tapa per idèntica raó que abans tapava la de Juan Carlos.
    Pau 07/05/2021 9:20 pm
    El problema es que tire de la manta y le caiga más mierda encima,vete a saber.
    Jaume 07/05/2021 7:48 pm
    Encara ens queden uns anys de ser a la força a N aquesta merdeta actes diu aspaña
    fat boy 07/05/2021 7:20 pm
    Pujol, canta abans de que facin que sembli un accident.
    Ramon 07/05/2021 7:20 pm
    Només els catalans que se n'alegren i en volen treure rèdit polític, són més miserables que els espanyols.
    Amill 07/05/2021 7:11 pm
    Jordi Pujol, estira de la manta d´una vegada !!
      Pau 07/05/2021 9:20 pm
      El problema es que tire de la manta y le caiga más mierda encima,vete a saber.
    ernst 07/05/2021 6:08 pm
    si estava associat als seus fills no sembla una associació ilìcita
      Anònim 08/05/2021 11:31 am
      Hombre si la sociedad es para delinquir,si que es una asociación ilícita,otra cosa sería que fuera para ir a misa o de excursión.
    Ferrovial junqueras, Chorizos legales 07/05/2021 5:33 pm
    Muntatge patatero de la fiscalia de sanchez y su chaleton per contentar al Ferrovial Junqueras y hermano, chorizos com cal, d'esquerra.mafia
    28
    16
    Respon
    RAMON A 07/05/2021 5:17 pm
    Espero que els 2ooo milions del borbo tambe es jutgin. Es broma
      Anònim 08/05/2021 11:32 am
      Pruebas y denuncia al canto, así demuestras que eres un buen ciudadano.
    ?? 07/05/2021 4:44 pm
    I el Borbó, que ha robat 100 cops més?
      Anònim 07/05/2021 9:17 pm
      Pruebas del robo y al juzgado como buen ciudadano.
      Gonzalo 07/05/2021 4:47 pm
      Tienes alguna prueba de ello? A día de hoy, ningun juzgado en el mundo reclama su presencia.
        Haaajaja haaajaja 07/05/2021 6:54 pm
        ¡Que subnormal eres Gonzalito! Estarás contento y satisfecho con tu comentario... dice claramente quien eres...
    Anònim 07/05/2021 4:20 pm
    Que coño es eso de la UDEF? Jordi,ya lo sabes!!!!
    Josefo 07/05/2021 4:11 pm
    A veure si aixeca la catifa d'una vegada el Sr. jordi Pujol
    Un iaio de 90 anys a la presó? 07/05/2021 4:10 pm
    Haurà de viure a liinfermeria. Morirà endollat a tot tipus de màquines i goters, com Franco.
    JordiP 07/05/2021 4:02 pm
    Ganas de provocar judicis dels mitjans. Tots els que tenim exiliats polítics de l'any 39 hem sentit les històries de com van marxar amb una sola maleta, que Franco els va requisar tot el que van deixar (Llei de Responsabilitats Polítiques: el gran expoli) i com van anar els ajuts de les organitzacions republicanes als exiliats. Don Florenci ho va viure en primera persona: la meitat de la classe mijana catalana va haver de fugir. Per si el franquisme petava, va deixar fora part dels beneficis de gestionar divises legalment, per si algun dia els seus fills havien de posar peus en polvorosa. Mort don Florenci, els diners els va gestionar un gran amic, en Delfi, i mort aquest la feina la va fer el cosí Joaquim. Mort aquest, s'en va dedicar el Jordi P.Ferrusola. Tota aquesta novela, pròpia de la fèrtil imaginació del Tàcito del charol, és pura fantasia. Dubto que es pugui demostrar.
      Ona 08/05/2021 11:04 am
      Gràcies pel testimoni.
      Ona 08/05/2021 11:02 am
      Els catalans hauríem d’estar orgullosos que el president els defraudés la Hisenda aks espanyols. Enlloc d’això ens posem del costat dels espanyols i demanem justícia com si l’estat fos dispensador de justícia. Catalans que em feu vergonya.
    Soc catalanet i supermega indepe, 40 anys de pujols i ara 40 de pruches. 07/05/2021 4:01 pm
    De la "famigliaq" Pujol a la familia prochechista. Catalanets catalanets!!! que ESPANYOLS que sou i ni us adoneu, o si i encara es pitjor lo vostro.
      Avi Florenci 07/05/2021 9:26 pm
      Sempre hem estat una famiglia de corruptes, el meu fill i nets segueixen la tradició familiar
        Pellicer quan parlaras del Ferrovial Junqueras, el quinqui antisocial? 08/05/2021 10:07 pm
        Florenci era d'erc, i el Ferrovial Jun1ueras encara roba molt mes. Ha apr3s algo el wotanetes d3l Sanchez.155
      Si fóssim espanyols 07/05/2021 4:20 pm
      i España no fos un abortó sense cap posibilitar de ser res quan sigui gran, els González, Guerraa, Aznars, Botins i Florentinos... i Borbons!, ja haurien desfilat pels jutjats i dormirien a presó fins el dia de la mort, i la ciutadania tindria unes vacances pagades amb els impostos que s'estalviarien amb la recuperació de l'expoli.
      JordiP 07/05/2021 4:04 pm
      40+40=80 anys de misèria intl·lectual. Aquest és el teu periple.
    odisea 07/05/2021 3:26 pm
    Pues el sr. Pujol sabe mucho de los gobernantes de este pais,a los cuales apoyo para gobernar PSOE y PP. pues a ver si canta de una vez y nos enteramos de los manejos del sr, Felipe Gonzalez,y del sr. Aznar,seria muy patriotico.

Nou comentari