El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fiscalia s’oposa al permís de Sànchez perquè cal “intimidar a la societat”
  • CA

Cap treva. Ans, al contrari. El ministeri fiscal ha decidit interposar un recurs d’apel·lació davant l’Audiència de Barcelona a la decisió d’aplicar el 100.2 i el règim de sortides de Jordi Sànchez, condemnat per sedició. En el recurs, al que ha tingut accès El Món, el fiscal utilitza un argument del Tribunal Constitucional per negar l’opció de Sànchez avalada pel Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5. Concretament, que les penes de presó a més de reinserir han de servir per donar exemple social.

 

“La finalitat de reeducació i reinserció social que assenyala l’art. 25.2 de la Constitució, també té la finalitat de retribució i prevenció general i especial, és a dir, “d’intimidació a el conjunt de la societat i al mateix delinqüent per dissuadir mitjançant aquesta de la comissió de nous delictes”, argüeix el fiscal.

 

“Això vol dir que quan es tracta de delictes considerats greus, com l’aquí analitzat, la pena ha d’identificar-se per la societat i per l’afectat com una sanció efectiva, per tal de mantenir la confiança en l’Estat de Dret i en el bon funcionament de l’Administració Pública, afermant la màxima que la Justícia és igual per a tots”, afegeix.

 

En l’argumentari, molt dur contra la jutgessa que va avalar el dret de Jordi Sànchez, també  menysté el servei de voluntariat del pres polític. “Si el voluntariat és l’alternativa a romandre dins d’un Centre Penitenciari, l’elecció sembla clara i mancada de tot mèrit”, conclou.

L'escrit de la Fiscalia per recórrer el 100.2 de Sànchez

L’escrit de la Fiscalia per recórrer el 100.2 de Sànchez Quico Sallés

Més informació en breu

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa