La fiscalia de l'Audiència Nacional afirma que no s'ha pogut identificar l'ideòleg del 17-A

Gorra dels Mossos d'Esquadra envoltada de flors, espelmes i peluixos
Gorra dels Mossos d'Esquadra envoltada de flors, espelmes i peluixos | Jordi Borràs

El tinent fiscal de l'Audiència Nacional (AN) i responsable de terrorisme gihadista del tribunal, Miguel Ángel Carballo, ha explicat que la investigació no ha pogut acreditar l'existència d'un ideòleg dels atemptats de Barcelona y Cambrils. En una entrevista a TV3, Carballo ha assegurat que no es pot dir que hi hagi un autor intel·lectual dels atemptats: "No podem dir que existeixi però és possible que si no l'hem trobat és perquè no existeixi, perquè necessàriament no n'ha d'haver". El fiscal també ha explicat que la investigació ha constatat que els terroristes van prendre moltes mesures de seguretat per parlar entre ells, com l'ús de documentació d'altres persones i la precaució d'actuar lluny d'on vivien les seves famílies. Aquesta preparació és molt diferent de la que tenien en manipulació de materials explosius: "Tècnicament no estaven preparats perquè el TATP és un explosiu molt delicat i perillós, i queda a la vista que seguir un curs per Internet, diguem, no és suficient".

 

La fiscalia també descarta que hi hagués descoordinació policial abans dels atemptats i creu que és difícil que es pugui fer un seguiment dels investigats un cop descartats, com en el cas de l'imam Abdelbaki es-Satty: "Els recursos són limitats i s'han dedicat a investigar les persones que es considera que tenen una implicació".Comentaris
VASIVA
En el cas que l'ideòleg fos un confident i operador per part dels serveis secrets d'un estat que vol crear el pànic en una regió del "estado" en procés de rebelió, A l'"estado" l'interessaria identificar l'ideòleg? o fer veure que es tractava de quatre destenebrats que van voler muntar un atemptat. ???? ..............................
Miquel
La fiscalía ya está empezando a echar balones fuera.Parte interesada en que la verdad no aflore.Ahora resultará que los terroristas eran unos freelance.
La Banda
Els autors intel.lectuals són La Banda del 155 i el seu Estat Hispànic. Ara els encobriran.
Pregunto
Ja heu mirat bé a les clavegueres?
han investigat a fons el CNI?
Fat Boy
I el Margallo, que?
Cortina de humo
La fiscalia se cree que los y las catalanas son idiotas y que nos tragamos todo. Ya tenemos experiencia sobre llel funcionamiento de las cloacas del estado español. Con una cortina de humo cwntraran aún más las sospechas respecto a la auténtica trama del 17-A dejen de marear la perdiz, ya sabemos que paso ese dia y quienes son los responsables.
Yo, el rey
No han pogut identificar l'ideòleg? Doncs el tenen de cap d'estat.
cebrià
Doncs jo cerec que l'ideòleg és aquest misteriós M. Rajoy que per allà a la Villa y Corte no saben qui és.
marbosch
Ho heu demanat al Villarejo? M'hi pos el que vulgueu que aviat aquest paio serà al carrer, abans que comenci a "cantar", o tindrà un "accident", com altres "candadors" en contra de certs poders.
Aureli 1
Inútils , més que inútils , el " servisio de inteligensia " d'aquest país que ens ha tocat per veì, sembla que té molt poc , o cap , interès en arribar a conclusions definitives. No seria res d'estrany que estessim devant d'unaltre cas GAL .

envia el comentari