Fiscalia investigarà Joan Carles I per comissions de l’AVE

La fiscalia general de l'Estat ordena assumir la investigació

La Fiscalia del Tribunal Suprem investigarà el rei espanyol emèrit, Joan Carles I, per pressumptes comissions per  “l’AVE del desert”. El Fiscal encarregat serà Juan Ignacio Campos especialista en delictes econòmics. Així, serà el Suprem qui analitzarà les suposades comissions en la construcció de l’AVE de La Meca .

La investigació es deriva de les diligències de la Fiscalia Anticorrupció i es refereix a la segona fase de la construcció de la línia de l’alta velocitat, que uneix les ciutats de Medina i la Meca, a l’Aràbia Saudita. La investigació, segons la fiscalia, se centra en delimitar o descartar la rellevància penal dels fets que van passar amb posterioritat al juny del 2014, quan el rei emèrit va deixar d’estar protegir per la inviolabilitat de la Constitució espanyola.

Per això, considera necessari la pràctica de noves diligències que afecten directament el monarca, ara aforat davant de la Sala Segona del Suprem. Des de la fiscalia asseguren en un comunicat que “donada la transcendència institucional de la investigació”, s’ha designat “a qui dins de la més alta categoria de la carrera fiscal, reuneix una extraordinària qualificació i experiència”.

 

Nou comentari