El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fiscalia investiga Exteriors i el Diplocat des de 2013
  • CA

Causa general de la Fiscalia contra Exteriors i el Diplocat. El Cos Nacional de la Policia espanyola investiga tota l’acció que el departament d’Exteriors de la Generalitat i l’oficina de Diplomàcia Pública, el Diplocat, porta terme des de l’any 2013. És a dir, des de quan no era ni una conselleria, sinó una secretaria general, a mans de Senén Florensa i posteriorment a mans de Roger Albinyana. Les perquisicions també són sobre les accions i el finançament del Diplocat, posat en marxa el febrer de 2013.

Segons ha pogut saber el Món, la policia està recollint informació i testimonis per enllestir una instrucció que ha d’acabar el mes de setembre a tot estirar. La causa és general per esbrinar si hi ha hagut malversació de diners públics arran d’una resolució del Tribunal de Comptes que va passar tota la comptabilitat lliurada a la Fiscalia en presumir que hi havien activitats irregulars.

En aquesta línia, fonts de la investigació, asseguren que ara s’està analitzant la documentació que regulava les col·laboracions entre diverses entitats i el departament d’Exteriors o el Diplocat. Col·laboracions que van quedar reflectides en els convenis que signaven amb l’administració paradiplomàtica catalana. De fet, molta d’aquesta informació va ser requisada a les oficines d’Exteriors en diversos escorcolls en els darrers tres anys

La investigació, dirigida per la Fiscalia, també es fonamenta en la sentència del procés del Tribunal Suprem, on incloïa el departament d’Exteriors i el Diplocat en el suposat entremat de la sedició. Així mateix, alguna de les informacions recollides provenen de la investigació del Jutjat número 13 de Barcelona, que inicià la causa contra el procés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa