La fiscalia anticorrupció només investigara les empreses denunciades pel PP de Madrid que van subministrar material mèdic durant la pandèmia. En un decret d’obertura de diligències d’investigació, el fiscal encarregat del cas Luis Pastor i la mateixa prefectura de la Fiscalia Anticorrupció assumiran la investigació de les set empreses que podrien haver incorregut en algun fet delictiu. Ara bé, deixa de banda, de moment, l’exministre i actual líder del PSC, Salvador Illa, així com l’exministre José Luis Ábalos, a qui la querella buscava les pessigolles, però sí que investigarà els contractes.

Segons el decret de fiscalia, al que ha tingut accés El Món, el passat 10 de març es va registrar una denúncia per part del portaveu del PP a madrid, per irregularitats arran del contractes d’emergències fruit de la COVID, com ara mascaretes, protectors o material d’higiene sanitari. Tot contractes de l’administració general de l’Estat així com subvencions públiques a través de tramitacions urgents. La querella relacionava cada empresa amb un membre del consell de ministres de Pedro Sánchez, com Illa, Ábalos o la ministra Nadia Calviño, fins i tot, apuntava la relació d’una de les empreses amb els pares del president espanyol.

Decret de fiscalia on s'exposa que, de moment, no investigarà Illa pels contractes de la COVID
Decret de fiscalia on s’exposa que, de moment, no investigarà Illa pels contractes de la COVID

Ara bé, la fiscalia, un cop passada pel sedàs la querella, retreu als querellats la poca base informativa per relacionar els membres aforats amb cada empresa i amb cada contracte en concret. D’aquí que decideix excloure’ls, ara per ara, de la investigació. “Res aporta, la querella,”, escriu el fiscal, “excepte la referència a la publicació en diversos mitjans de comunicació, sobre la relació dels adjudicataris amb les persones aforades que s’indiquen i la possible intervenció o ajuda en l’obtenció dels contractes, és a dir, sobre la seva participació en els fets delictius pels quals es presenta aquesta denúncia”.

Ara bé, sí que accedeix a obrir diligències d’investigació a les empreses subministradores per tal que permetin “confirmar o descartar la transcendència penal dels fets denunciats”. L’argument dels fiscals és que cal tenir present la “rellevància que té el recte i normal funcionament de l’Administració pública amb subjecció al sistema de valors instaurat a la Constitució ia la indiscutible transcendència social del context en què tenen lloc els fets descrits a la denúncia”. En concret analitzar les licitacions en un context d’estat d’alarma.

Així les set empreses investigades seran: Soluciones de Gestión y Apoyo a Empresas, SL; FCS Select Products, S.L -relacionada amb Illa-; Membres on the tribe, SL; Weihai Textile Group Import and Export Co, Ltd; Hyperin Grup Empresarial; Páginas Amarillas Soluciones Digitales (Beedigital) i Industrias Plásticas Playbol, Sl.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: PSOE esta podrit a abril 22, 2022 | 17:09
  PSOE esta podrit abril 22, 2022 | 17:09
  L'illa es un criminal hauria d'estar tancat a la preso
  • Icona del comentari de: Martinenc a abril 22, 2022 | 19:35
   Martinenc abril 22, 2022 | 19:35
   Cal imitar els xovinistes espanyols ? Per a això no ens cal un estat propi, n'hi ha que sou molt babaus. No votaré mai un botifler com Illa, però mai escriure bajanades com les teves solament perquè algú no és dels meus. Et un comentarista de falsa bandera ?
 2. Icona del comentari de: Anònim a abril 22, 2022 | 19:47
  Anònim abril 22, 2022 | 19:47
  El llimac ja va tendir el una casa "regalada" o gairabe, quant era alcalde de la roca. Res de nou, no està en política per ajudar ningú, sinó es a ell mateix. Que cardi el camp cap a madriz que allà està en la seva salsa
 3. Icona del comentari de: Anònim a abril 22, 2022 | 20:12
  Anònim abril 22, 2022 | 20:12
  I us penseu què Illa tindrà cap problema amb els seus correligionaris?. Hahahahaha!
 4. Icona del comentari de: PSCiudadanos de España.gate a abril 22, 2022 | 20:56
  PSCiudadanos de España.gate abril 22, 2022 | 20:56
  El panxeta ILLA va fer una campanya d'or i diamants. La pasta es la pasta,oi EXGAL ILLA de la panxeta?
 5. Icona del comentari de: PSCiudadanos de España.gate.155 a abril 22, 2022 | 20:56
  PSCiudadanos de España.gate.155 abril 22, 2022 | 20:56
  El panxeta ILLA va fer una campanya d'or i diamants. La pasta es la pasta,oi EXGAL ILLA de la panxeta?
 6. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a abril 22, 2022 | 23:10
  Pere Llimonera i Citronell abril 22, 2022 | 23:10
  Debe ser un error, Illa és un español de bien, un patriota, él nunca haria nada que pudiera perjudicar España. Coño.
 7. Icona del comentari de: Si a abril 23, 2022 | 01:36
  Si abril 23, 2022 | 01:36
  Hòstia Illa, sembla que pels teus amos no as escopit prou contra Catalunya. T'hi hauràs d'esforçar més, nen.
 8. Icona del comentari de: El negi a abril 23, 2022 | 14:38
  El negi abril 23, 2022 | 14:38
  Al final un teatre mes tots sabem que tot això de la pandèmia ha sigut per benefici a BlackRock i companyia la fiscalia no farra res que no sigui fer el titella com sempre. I algú es pensa que aquest personatge va ganes les elacions a Catalunya per art de màgia no va ser perquè va fer tot allò que BlackRock li va mana avere si despertem una mica que estem força atontats .

Nou comentari

Comparteix