La Fiscalia demana sedició però amb l’alternativa de desobediència per Trapero

La fiscalia de l'Audiència Nacional manté primer com a sedició deu anys de presó

Els fiscals de l’Audiència Nacional, Miguel Ángel Carballo i Pedro Rubira, han rebaixat aquest matí la petició de pena per al major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i han passat de demanar 11 anys per rebel·lió a 10 per sedició pels fets de l’1-O i el 20-S, en la línia de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés independentista. Alternativament, planteja un possible delicte de desobediència, amb una inhabilitació d’un any i vuit mesos i 60.000 euros de multa. 

En la mateixa línia, els dos fiscals han demanat les mateixes penes per l’exsecretari general de la Conselleria d’Interior Cèsar Puig i l’exdirector general dels Mossos Pere Soler. Per a la intendent Teresa Laplana manté la petició de 4 anys de presó per sedició o, alternativament, un any d’inhabilitació i 30.000 euros de multa per desobediència.

La jornada s’ha desenvolupat a distància. És a dir, amb els fiscals i el tribunal a la seu de l’Audiència Nacional a Madrid, i els acusats a la sala 10 de l’Audiència de Barcelona. Hi ha hagut cert desgavell en iniciar-se perquè els serveis de seguretat no permetien entrar la intendent Laplana perquè no estava autoritzada. Esmenat l’errada la sessió to just s’ha allargat cinc minuts. 

Les defenses valoren com a positiu la rebaixa de les acusacions i repliquen en elevar a definitives la petició de lliure absolució. “Ha estat un desert provatori”, ha assenyalat Olga Tubau, advocada defensora de Trapero i Laplana en acabar la sessió. 

 

Nou comentari