La fiscalia demana l’arxiu de la querella d’Òmnium perquè l’emèrit era “inviolable”

El fiscal del Suprem ja diu que hi ha una investigació en marxa però no un "procés judicial obert"

La fiscalia del Tribunal Suprem, representada per Ignacio Campos, ha reclamat l’arxiu de la querella que va interposar Òmnium Cultural contra el rei emèrit d’Espanya, Joan Carles de Borbó. El ministeri públic en un informe presentat aquest dijous davant la Sala Penal que investiga les informacions sobre les corrupteles del monarca. De fet, el fiscal Campos demana que s’arxivi tant la querella de l’entitat sobiranista com la de l’Associació de Drets Atenes, presentada gairebé coetàniament. Campos entén que els fets denunciats per totes dues se situen en el període que Joan Carles era “inviolable”.

A més, recorden que la fiscalia ja ha iniciat una investigació, amb comissió rogatòria a Suïssa inclosa, tot i que admet que no és  “un procés judicial obert”. Ara bé, el fiscal deixa clar que s’investiga al monarca per fets posteriors al juny de 2014, és a dir, just després de la seva abdicació. Per això, insisteix que les querelles presentades no es poden afegir ni per la forma ni pel fons a la investigació de la Fiscalia que segueix el seu tràmit “qualitatiu i quantitatiu”

Segons ha denunciat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, “el mateix dia que la Fiscalia demana que s’arxivi la querella contra el borbó, Rodrigo Rato (que va entrar a la presó 1 any després que Jordi Cuixart i la resta de presos polítics) ja gaudeix del tercer grau”. “Els poders de l’Estat, com sempre, protegint-se”, ha lamentat. 

Nou comentari