El Fiscal General belga fa un ‘Grouxo Marx’ a Llarena

Dirk Merckx s’anima amb la crítica irònica a la petició d’extradició dels consellers exiliats del magistrat del Suprem
La famosa escena i l'escrit del Fiscal general belga
La famosa escena i l'escrit del Fiscal general belga | qS

 

El fiscal general de l’Estat belga, Dirk Merckx, no se n’està d’utilitzar la ironia per criticar esl tripijocs de Pablo Llarena per tramitar l’ordre de detenció europea dels consellers exiliats a Bèlgica. Així ho demostra l’escrit de cinc folis signat pel Fiscal en el procediment de la vista judicial, a la que ha tingut accès El Món, que avui ha tombat l’extradicció dels consellers d’Agricultura, Sanitat i Cultura, Meritxell Serret, Antoni Comín i Lluís Puig.

 

Merckx descriu el calendari i la motivació de les diverses peticions de detenció de Llarena. De fet, ho explica amb l’ús d’interrogants i amb ironia tàcita per l’embolic jurídic en què s’ha embrancat el magistrat instructor. Fins i tot, s’esmerça en la ironia en un paràgraf recordant en forma i fons la famosa escena dels Germans Marx de la pel·lícula Una nit a l’òpera en què Grouxo i Chico debaten sobre un contracte jurídic que no té ni cap de peus. El famós text de la “part contractant de la primera part”


 

Concretament, en un resum què fa de la petició de l’Estat emisor sobre els “punts” escollits per Llarena per demanar la detenció. “Les raons de la detenció del 3 de novembre de 2017 ja no són vàlides (punt 3), però les ordres reals no es van modificar (vegin anteriorment el punt a), sino que es mantenen (punt b), malgrat que en realitat sín són reemplaçades per la interlocutòria de processament de marça de 2018 (punt c)??”, escriu el fiscal sense amagar la sorpresa. 

 

També, l’escrit del fiscal amb què sol·licita que no es tramiti l’extradició destaca els altres elements formals que no s’ajusten del tot als requisits d’una ordre detenció d’aquest tipus, tot i que, no la impedien. Així el Fiscal deixa caure que la petició de Llarena està “incomplerta”, “inexacte” i, a més, tindria una “manca de claretat de les declaracions contingudes a l’ordre de detenció”. 

Comentaris
bienvenido a espana
Groucho
Éstas son mis acusaciones. Si no le gustan tengo otras.
Juan Hospitalet
El gobierno espanol siempre se las ingenia para hacer el ridiculo internacional, en eso si que son buenos.
Nol
Volem a Llarena amb cadena perpètua.
Quin ridícul!
A on són tots aquells que deien q les extradicions estaven assegurades? Per impossible que sembli, sempre es superen en el ridícul.
Albert
De Llarena el prevaricador, a Llarena el pallasso
!!arena,sabatot
MAS MADERAAAA. !!
potser!!
El diari diu: "la petició de Llarena està “incomplerta”". Deu ser que està INCOMPLETA!!!!!!!! "Incompleta"·, vol dir que li manquen coses. "Incomplerta", vol dir que no s'ha fet una cosa.
Tallaferru
Señores No sera que el Sr Llarena esta ha favor de l´independencia i esto lo hace para despistar....................
Nosaltres Sr fiscal, ho hem de suportar cada dia
Marca Ehpañña !!
PBP
Hasta en Bélgica nos ven como los Hermanos Marx. El fiscal. Le voy a enviar alguna de Berlanga, que aun es más realista.
Jordi Aldao
JAAAAAAA... Es simple: el juez Llarena es un "chambón" de primera.

envia el comentari