Final abrupte d’un debat: Iglesias marxa, Gabilondo anuncia que fa el mateix i el donen per acabat

Vox es nega a reconèixer les amenaces de mort a Iglesias, Marlaska i Gámez

Final precipitat del debat electoral cinc –no hi participava Isabel Díaz Ayuso- enmig d’una picabaralla per la negativa de Vox a reconèixer la veracitat de les amenaces de mort que ha rebut el líder de Podem, Pablo Iglesias, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la directora de la Guàrdia Civil, María Gámez. L’anunci del candidat del PSOE, Ángel Gabilondo, d’abandonar el debat seguint els passos d’Iglesias, que ho havia fet en els primers minuts, ha portat la moderadora, Ángels Barceló, a donar-lo per acabat. Tot plegat en el marc d’un debat sobre la normalització de la presència de Vox als mitjans de comunicació.

Gabilondo ha explotat al tram final del debat, quan encara quedaven dos temes per abordar, explicant que s’havia quedat amb l’esperança que Pablo Iglesias tornés, cosa que finalment el líder de Podem no ha fet. “No es pot consentir que no es reconeguin les amenaces” de mort, ha dit Gabilondo en resposta a les manifestacions reiterades de la candidata de Vox, Rocío Monasterio, que ha posat en dubte la veracitat de les cartes amb bales rebudes.

No podem permetre que l’odi s’imposi a les persones i a la democràcia“, ha dit Gabilondo, i “crec que hem de llançar un missatge superior a les nostres propostes a la ciutadania, que és que això no es pot consentir“. Ha cridat els ciutadans “a votar per guanyar l’odi a les urnes”. Prèviament el líder de Podem ja havia abandonat l’estudi pels mateixos motius. La discussió s’ha allargat diversos minuts amb Iglesias dret i Monasterio instant-lo a marxar perquè “així estem millor”.

La moderadora del debat, Ángels Barceló, ha intentat en va que Iglesias es quedés i ha acabat enfrontant-se amb Monasterio, que no ha parat d’increpar durant tota l’escena. Iglesias ha obert el debat denunciant la “tolerància i la impunitat” que ha portat a les amenaces que ha rebut i ha afirmat que “no és acceptable” que la candidata de Vox, Rocío Monasterio, hagi posat en dubte la seva veracitat.

Monasterio s’ha refermat i ha “animat” a Iglesias a anar a una comissaria a denunciar les amenaces a una comissaria perquè “els espanyols no ens creiem res d’aquest govern”. “Si és tan valent, aixequi’s i marxi, que és el que volem molts espanyols”. Iglesias s’ha queixat que la Ser “blanquegi” la ultradreta i permeti que Monasterio sigui present al debat, i la situació ha derivat en un enfrontament entre la presentadora, Ángels Barceló, i la mateixa Monasterio.

Mentre durava, el líder de Podem s’ha aixecat criticant la Ser per permetre que una formació que no respecta la democràcia sigui present al debat, i mentre Barceló l’intentava convèncer perquè continués Monasterio s’ha discutit amb la candidata de Més Madrid, Mónica García. “Vostè és mala gent i una aberració”, ha dit García. Barceló també s’ha encarat amb Monasterio –que continuava increpant Iglesias- recordant-li que aquest “és un debat entre demòcrates” i “els demòcrates el que fem és escoltar les opinions de tothom”. Finalment Iglesias ha abandonat el debat i Monasterio ha conclòs amb un “estem millor ara“. Gabilondo també ha retret a la candidata de Vox les seves manifestacions i ha obert el debat sobre la necessitat de deixar enrere la “confrontació”.

Comentaris

  Votos 24/04/2021 9:51 am
  Vamos a ver a quin votan. los de esta comunidad después de lo que les ha pasado y está pasando.La muestra del nivel de los ciudadanos serà el voto.
  Missing 24/04/2021 9:45 am
  La presencia de la extrema derecha en política es cuestión del Jefe de estado, que está peró no actua cuando no le interesa. Ya sabemos por qué.
  Llastimós 24/04/2021 9:32 am
  A Madrid estan molt malament. Fan pena, sobre tot el que han d'aguantar les esquerres. L'estat no havia d'haver legalizat Vox. Però clar, si al cap d'estat ja li va bé aquest partit, els deixa fer.
  Vendetta 23/04/2021 7:09 pm
  Mataros es lo mejor ke pueden hacer los chimpanyoles por catalunya
  Pedro 23/04/2021 6:51 pm
  Veo que los comentarios que no interesan no se publican.
  Pedro 23/04/2021 4:27 pm
  Como siempre, se publica lo que se quiere. Monasterio condenó 3 veces las amenazas, pero recordó que ellos las sufrieron en Vallecas.
  Pajaritu 23/04/2021 4:18 pm
  ¿Recuerda Ud Sr Coletas? Cierre la puerta al salir. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  31
  30
  Respon
  Ricard 23/04/2021 4:01 pm
  Barceló covarda. Iglesias, digne.
  Tal com raja 23/04/2021 1:24 pm
  Rocío Monasterio és l'Arrimadas 2. L'únic que sap fer és muntar un sidral. Crec que a la presentadora, Àngels Barceló, se li va anar el tema de les mans, però també penso que amb aquesta mena d'energúmens és molt difícil no perdre els papers. Potser una solució sria no convidar-los a cap debat. Com que ni escolten ni saben dialogar...

Nou comentari