Fiasco en la protesta de la Urbana de Vic: només un agent utilitza el castellà

Preocupació entre els integrants del cos

La protesta que consistia en només emprar el castellà als membres de la Guàrdia Urbana de Vic ha fet llufa. El sindicat de Policies Locals i Cos de Mossos de Catalunya (SPL-CME), suposadament majoritari a la Guàrdia Urbana de Vic- altres fonts apunten CSIF-, qui va proposar la protesta per la batussa que tenen amb l’Ajuntament en la negociació del conveni laboral. Curiosament, els representants d’aquests sindicats es van reunir amb Vox el passat 17 de desembre.

Segons fonts de la policia de la capital d’Osona, dels 30 efectius que va treballar aquest dilluns només un ha complert la protesta. Avui cap agent ha seguit la reivindicació, segons les mateixes fonts. Membres del cos han lamentat la situació i no han amagat el seu empipament per la protesta anunciada a les xarxes i a través d’un comunicat. És més consideren que és un “atac a la credibilitat dels agents”.

A través del seu compte de Twitter, el sindicat va anunciar que els agents iniciaven protestes davant les mentides i incompliment dels acords. La primera mesura era parlar i redactar en castellà”. Una mobilització sense precedents a la capital d’Osona arran de la negociació col·lectiva amb el consistori. De fet, el dia abans d’anunciar la protesta el sindicat va informar que “s’havia aixecat de la negociació arran de la proposta insultant de l’ajuntament que retalla els drets dels treballadors”. “Els treballadors estem més cremats que l’escut”, van insistir també a través de Twitter. En un comunicat que han fet arribar al bisetmanari EL 9 NOU d’Osona i Ripollès, el sindicat explica que la mesura de parlar en castellà “l’ha validat més de la meitat de la plantilla” .

Casualment, el passat 16 de desembre, la direcció del sindicat es va reunir amb els líders de Vox a Catalunya, Ignacio Garriga i Jordi Aguiló. Segons expliquen la reunió va transcórrer en “bona sintonia”. És més, van justificar la trobada assegurant que el sindicat es reuniria amb tos els partits que ho sol·licitessin. De fet, es van comprometre a enviar a Vox les seves “inquietuds”.

Comentaris

    fat boy 03/02/2021 10:25 am
    Nom i cognoms del que parlava en castella.
    Joan Gibert 03/02/2021 10:12 am
    La protesta consistent en només parlar i escriure en castellà només té el beneplàcit de Vox. És llàstima que alguns sindicats i agents propers a ideologies indesitjables intentin instrumentalitzar la llengua catalana, tot i que se'ls veu el llautó.

Nou comentari