Felip VI signarà els indults: “No fa una altra cosa que ser fidel a les seves funcions”

Fonts de La Zarzuela recorden que la signatura dels decrets forma part de les seves obligacions constitucionals

El rei Felip VI signarà qualsevol decret que aprovi el Consell de Ministres, també el possible decret sobre els indults als presos independentistes, de la mateixa manera que ho fa sobre qualsevol altra qüestió. Així ho han apuntat aquest dilluns fonts de La Zarzuela a l’ACN, que recorden que la signatura dels decrets del govern espanyol s’inclou entre les seves atribucions com a cap de l’Estat. El monarca, apunten, “no fa una altra cosa que ser fidel a les seves funcions constitucionals“, i la signatura dels decrets “és Constitució pura”.

La resposta arriba en el marc de la polèmica oberta per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, que aquest diumenge –abans d’assistir a la manifestació de la plaça Colón i al costat del líder del PP, Pablo Casado- va acusar el govern espanyol de pretendre “fer còmplice” el rei Felip VI dels indults. “Que farà el rei d’Espanya a partir d’ara, signarà aquests indults?”, va preguntar Ayuso a les portes de la seu del PP del carrer Génova de Madrid. 

Les paraules de la presidenta de la Comunitat de Madrid han generat malestar en el si del PP, fins al punt que Pablo Casado ha destinat part del seu discurs de presentació de la Convenció Nacional dels populars que ha fet aquest dilluns a aquesta qüestió. Casado ha destacat que la responsabilitat dels indults correspon “en exclusiva” a Pedro Sánchez i el seu govern, “com estableix el nostre sistema polític, una monarquia parlamentària exercida de forma impecable pel rei Felip VI com a cap de l’Estat”.  

La societat espanyola té molt clar qui és qui del trist pacte dels indults, i ningú, tret que els promouen i els aplaudeixen, són responsables d’aquest acte profundament immoral i tràgicament equivocat”, ha dit Casado, que ha insistit que “no hi ha més còmplices que ells en aquest acte que furta als espanyols la seva sobirania”.

Comentaris

  buff 14/06/2021 1:52 pm
  el vi és molt però que molt fidel al todo atado y bien atado, i té molt present, que és hereu de l'imposat pel paco
   això no s'acaba mai 14/06/2021 5:01 pm
   el seu avi polític, er Caudillo por la grasia de dió, es va quedar descansadet! quina llufa ens va deixar!
  Ramon 14/06/2021 2:05 pm
  Ens van voler resetejar fent-nos canviar "independència" per "lluita contra el Règim del 78". O sia contra les claudicacions de la Transició. Doncs bé, ja ho veieu. Ara ens volen fer aplaudir no una amnistia com la de la Transició sinó uns indults com els de Franco. Em sembla del tot lògic que els signi el successor de Franco.
  Josep 14/06/2021 2:25 pm
  Està clarissim què ve imposat per Europa
   Ramon 14/06/2021 3:20 pm
   Aquests indults són com els de Franco en la postguerra. Això, això ens vol fer aplaudir el tripartit. Això que el propi Junqueras els deia fa quatre dies que s'ho fumessin al cul.
  Robert 14/06/2021 2:25 pm
  Sap firma aquest gamarús?,o fa una ratlla i punt.Els genocides no saben fer res són uns descerebrats en potència.Aquest tio que se'n vagi a la merda...fot fàstic. Asqueros.Et pots fotre el aporellios al cul miserable feixista de merda. Visca Catalunya lliure.
  Ricard 14/06/2021 2:35 pm
  Animar a agredir catalans i foragitar empreses de Catalunya són algunes de les funcions preferides del rei dels castellans. Els reis castellans són uns miserables cínics.
  Pobret, Felipe lo rey 14/06/2021 2:43 pm
  Pobret, té que signar... "Yo, lo realeza grandiosa más monumental del reino de Hispania, signo con la presente"... qué tengo miedito a que el populacho me eche a patadas, y me quede sin mis beneficios y prebendas por siempre jamás...
  rd 14/06/2021 2:57 pm
  lladre
  a ver cuando tiene su majestaz a bien estampar su firma 14/06/2021 4:57 pm
  Deixeu-lo que faci alguna firmeta almenys, que deu estar molt avorrit... bé, això ho estaríem qualsevol de nosaltres en el seu cas. Ell el que deu estar és molt "enfeinat", i per això cobra el que cobra, i a sobre li col·loquen a tota la seva famiglia que creix i es multiplica fins a l'infinit i més enllàààa! pels segles dels segles, amen!
  Ramon 14/06/2021 5:00 pm
  Un mitjà autènticament nacionalista català com l'ERC de Francesc Macià, un mitjà autènticament independentista com l'ERC de Colom i Rahola, s'esplaiaria a gust amb els ridículs sistemàtics de Pedro Sánchez en política internacional, la diana marroquina, la cimera amb aquell peronista, la humiliació de Biden. El tracte que li ret El Món a Pedro Sánchez fa pensar que aquest mitjà està al servei de l'ERC actual.
  Ramon 14/06/2021 6:30 pm
  Segur que el PSOE ja ha fet avinent tant al borbó com al PP, que això dels indults reversibles de merda és un imperatiu europeu i que l'alternativa és que hagin de fer-ho igualment i per ordre directa. Per això aquest llarguerut signarà el decret. Per això ahir el PP es va posar una mica de perfil (temps i oportunitat ja prou que tindrà de trinxar els sociates arran la taula i ja no diguem quan ERC en faci declaracions positives).
  josé félix 14/06/2021 8:12 pm
  Felipe VI, Monarca Constitucional de España, Capitán General de los Ejércitos, Jefe Supremo de la Nación, hará arrodillar, con su firma, a aquellos que pretendieron violentar la Unidad de la Patria . El Perdón a los insurrectos es el símbolo máximo de la Benevolencia y el afán de Justicia que preside el reinado de don Felipe. Viva el Rey!! Viva España!! Viva el Ejército!!
   ¡¡¡Y VIVA MI POLLA!!! 15/06/2021 10:11 am
   Costarà fer net, però ho farem...

Nou comentari