El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Felip VI destaca el “compromís” de l’exèrcit “amb Espanya i la Constitució”
  • CA

El rei d’Espanya, Felip VI, ha destacat el “compromís” de l’exèrcit i la Guàrdia Civil “amb Espanya i la Constitució”, durant el seu missatge adreçat a les forces armades en motiu de la Pasqua Militar, que se celebra el sis de gener. El monarca ha fet un ampli agraïment a la tasca dels contingents espanyols desplaçats a Iraq i a tots els militars que es troben fent diferents missions arreu del món. “Sou el reflex d’una societat moderna, capaç i avançada”, ha emfatitzat Felip VI. També ha recordat el compromís de l’Estat amb l’OTAN i ha assegurat que Espanya va de la mà d’una Europa que avança “cada cop més forta i unida” a l’hora de prendre decisions “de manera eficaç” en matèria de seguretat i defensa.

El monarca ha afirmat que tant l’exèrcit com la Guàrdia Civil permeten “garantir la seguretat i llibertat dels espanyols“, una missió que ha qualificat de “fonamental” per al “desenvolupament i benestar” de l’Estat. “Ho dueu a terme de manera rigorosa i permanent en defensa de l’interès general i nacional”, ha especificat. En la seva opinió, els cossos de seguretat realitzen aquestes funcions “amb lleialtat i entrega al poble espanyol, i amb compromís amb Espanya i la Constitució”.

Felip VI ha posat en valor la tasca dels militar per ajudar l’Estat a enfrontar-se “a un entorn global de seguretat en constant i ràpida evolució en la que la complexitat i incertesa són norma, no excepció”. Segons el monarca, aquest escenari implica “noves amenaces i riscos” per a la seguretat i “planteja nous reptes a l’estabilitat internacional”.

Per aquesta raó ha considerat que els contingents desplaçats a l’exterior són “garants de la seguretat” i que amb la seva presència ajuden a “dissuadir, formar, vigilar i, si cal, respondre a qualsevol amenaça”. Amb tot, també ha tingut unes paraules per “als companys d’armes caiguts en el seu deure”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa