El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Felip VI defensa a Barcelona que Espanya és una “democràcia plena” amb “institucions sòlides”
  • CA
El rei Felip VI intervé al sopar de benvinguda del MWC 2019 davant la mirada de les autoritats, entre les quals el president Torra | ACN

 

 

El rei Felip VI ha presidit aquest diumenge el sopar inaugural del Mobile World Congress sense fer referències directes a l’actual context polític, però algunes de les primeres frases del seu discurs han estat per defensar Espanya com una “democràcia plena” amb “institucions sòlides”.

 

Després de 40 anys de Carta Magna, ha subratllat que Espanya s’ha convertit en una de les 20 democràcies plenes internacionalment reconegudes al món, i que aquesta democràcia ha implicat “els majors nivells de prosperitat i de benestar per al país en tota la seva història”.”Avui Espanya gaudeix d’unes institucions sòlides; fortalesa política i econòmica; atreu 80 milions de visitants i un llarg de nombre d’inversors que veuen bones oportunitats en molts sectors de la nostra economia”, i ha agraït la presència dels assistents en aquesta edició.

 

Felip VI, que ha fet la majoria del seu discurs en anglès, ha pronunciat també algunes paraules en català, situant Barcelona com una de les ciutats “més preparades” per al negoci tecnològic i com un “important centre d’operacions d’innovació arreu d’Europa”.

 

D’altra banda, el govern espanyol ha estat representat al sopar del MWC per un bon nombre de ministres. Qui ha participat a l’acte inaugural ha estat la titular d’Economia, Nadia Calviño, que també ha aprofitat per reivindicar la consolidació de la democràcia espanyola durant els darrers 40 anys, la separació de poders i la solidesa de les institucions. De fet, segons Calviño és aquesta estabilitat institucional la que ha permès Espanya ser un referent de “prosperitat”. La ministra assegura que el Mobile World Congress posiciona el país com a referent de les noves tecnologies i posa les ciutats “al centre de la revolució tecnològica”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa