Felip VI creu que el "ressentiment" dels seus crítics fa perillar la "convivència"

Defensa la Constitució i els ideals que van fer possible la Transició per mantenir la unitat d'Espanya
El rei Felip VI durant el missatge de Nadal 2018
El rei Felip VI durant el missatge de Nadal 2018 | CASA REAL

El rei Felip VI, en hores baixes pel qüestionament de la monarquia a tot l’Estat i la crisi oberta amb Catalunya, ha enfocat el seu missatge de Nadal d’aquest 2018 a defensar la “convivència” a partir del “respecte” a la Constitució i les lleis apel·lant als “valors” de la Transició. El monarca, tal i com ja va fer recentment en el 40 aniversari de la Carta Magna, ha assenyalat que els “ideals que van unir els espanyols” després de la dictadura franquista “han estat els fonaments de la nostra llibertat i progrés dels darrers 40 anys”. Per Felip VI, que en el darrer missatge de Nadal —i després de les eleccions del 21-D— ja va fer una defensa de la Constitució, aquests principis fonamentals van ser “la reconciliació, la concòrdia, el diàleg, la comprensió, la integració i la solidaritat”.

 

El monarca ha fet el discurs dirigint-se als joves, advertint-los de la necessitat de preservar l’Estat espanyol i els ha intentat fer entendre que “els que van viure la Transició van tenir el valor de treballar junts i units, pensant en el nostre país i el seu futur”. Un projecte que, segons ha subratllat, va ser possible gràcies “a la voluntat de molts espanyols d’entendre’s i dels líders socials i polítics d’arribar a acords tot i estar distanciats per idees i sentiments”. Per Felip VI, a tots els ells “els unia un objectiu molt clar: la democràcia i la llibertat a Espanya; definir unes regles comunes que garantissin la nostra convivència, i ho van aconseguir”.

 

L’exaltació de la Constitució sorgida dels pactes del 78 serveix a Felip VI per advertir que cal refermar aquell projecte. “Hem de fer tot el que estigui a les nostres mans perquè les regles que són de tots siguin respectades per tots, per assegurar als joves noves dècades de progrés i avenços com els que nosaltres afortunadament hem conegut”, ha remarcat. Per fer-ho possible, Felip VI ha demanat que és fonamental preservar al convivència i el respecte a les “idees i drets dels altres” i ha defensat refermar “les profunds vincles que ens uneixen i que sempre ens han d’unir”.

 

Això, ha avisat el rei, “és incompatible amb el rancor i el ressentiment perquè aquestes actituds formen part de la nostra pitjor història i no hem de permetre que reneixin”. Seguint per aquesta línia, Felip VI ha defensat una convivència “en què la superació dels grans problemes i de les injustícies mai no pot néixer de la divisió, i encara menys de l’enfrontament, sinó de l’acord i de la unió en vista dels desafiaments i les dificultats”.

 

Felip VI conclou el seu missatge afirmant que tots els projectes necessiten “fonaments forts” i assegura que Espanya els té: “concòrdia, pau i comprensió”. La convivència és “sempre fràgil” però apunta que “és el major patrimoni que tenim els espanyols, l’obra més valuosa de la nostra democràcia i el millor llegat que podem deixar a les futures generacions”. En conseqüència, ha insistit, “hem d’evitar que s’erosioni, l’hem de protegir, amb responsabilitat i convicció”.Comentaris
Pauline
Borbó, el teu avantpassat va fer el decret de nova planta i tot va començar amb un felip i acabarà amb un altre felip. Seràs ultim borbo que ens oprimeixi. El cercle s'ha tancat amb un felip va començar i amb un felip s'acabarà. Adéu, monsieur borbo. Tornarem a lluitat i aquest cop si, guanyarem.
Demostra els teus alliçonaments amb fets:
La reconciliació, la concòrdia i totes aquestes coses que dius, es demostren obrint la garjola on hi ha gent pacífica, inocent, sense jutjar, ilegalment encarcerada. La resta són paraules buides que se les endú el vent.
Obre les presons de un cop i deixat de discursos inutils.
No sé com tenint les presons plenes de inocents, tens la poca vergonya de sortir a donar lliçons de convivència, concòrdia, comprensió i dialeg.
jg / RFS / Vlad / Inadaptado i qualsevol altre adoctrinat amb vena ulls que no surt de la Cope, ABC, Telecinco i por el culo te la inco
La transició, Bobòn, encara l'estem patin. La transició era i és mantenir a la poltrona a feixistes, membres del clergat, noblesa, militars i amics del franquisme. La transició era i és protegir a delinqüents, torturadors, assessins i "treballadors" a sou del franquisme. La transició, i això t'interessa força, era i és l'eina dels teus padrins per mantenir-vos al putu Pardo a cos de... Rei! A tu no t'ha triat el poble, però sí que t'ha de mantenir. Ah! I el missatge de Nadal te'l fots pel cul!
Si tingués un bri de dignitat humana dimitiria. Però no sap que és això, aquest lladre, com tota la seva família. Ja es pot veure l'èxit de la transició, injustícia social i un país que s'ha de mantenir unit per la força, Vergonya. No existeixen els drets. Un habitatge no és un dret, és una necessitat. I així tota aquesta comèdia.
Jopsa
Quin morro el personatge, sisplau.
Juan Hospitalet
Si tiene algo que decir que se presente a las elecciones, pero teniendo a VOX la competencia sera dura, dudo mucho que salga escogido ni de barrendero del pueblo.
fideli
el Francoestat que se'n vagi a parir mones...
Vicenç Ramoneda
La democràcia és respecte al dret d'un poble a ser lliure i expressat a les urnes! El dret a la autodeterminació lliure, pacífic i democràtic d’una nació està per sobre dels límits legals d'un estat que vol imposar el seu sistema legal a milions de persones.
Catalunya no te rei
Mas de lo mismo Bla, bla, bla, bla, Zzzzzzzzzzzz
A la merda
god save the king the fascist regime they made you a moron potential h-bomb
Fat Boy
QUE NO HAY DEMOCRACIA, IDIOTA.
els borbons i la seva p espanya als taurons
Ramon
Què, espanyols, ja afartats de "polvorones" i tocant "villancicos" amb "er cuñao" tocant la "zambomba" o noncara?
Ramon
En realitat, l'autèntic crim dels espanyols és que ens neguin el dret a l'autodeterminació. Que ho facin a garrotades només és un agreujant. Fem massa èmfasi en el COM i massa poc en el QUÈ.
Gerard
Fot bastant de fàstic i ràbia veure l
guillotina pels borbons
Tots sense cap i menjar pels porcs
mori el rei
Aker
¿Que es pot esperar d'un sociópata com aquest?
Como si se creyera tan importante el Borbón!
fideli
noi, que no sents què et diuen?...que abdiquis, collons!
catalunya
i a tu qui te ha votat el caudillo?
Julian
No, no es esto! Sigue buscando, pensando, razonando, escuchando y cuando llegues al final veras que la solucion a todos los problemas de la Monarquia española, de españa pasan por hacer unos referendums y dejar que la gente vote libremente sin contaminaciones de ningun tipo por influir en el resultado! Esto es la solucion, pero las vuestras siempre son contrarias a la gente y a lo que es democracia! A la monarquia y a españa le quedan muy pocos años de historia! Esto se termina!
jo
Vive la bastille vive le revolucion. Enfants aux armes.
Paco
La peste bobónica todavía está por erradicar en Ejpaña
Borbó represor a la presor
Un simple comisionista d,armes i represor
Jordi Estelada
I bla bla bla bla VISCA CATALUNYA LLIURE DE PARÀSITS I COLONS!!!
Fora reis comisionistes d,armes corruptes dictadors,paràsits vividors Visca la República Catalana lluny d,escanya
Ramon
No has entès res, tros de sabatot. La dita "convivència" no volem "posar-la en perill" sinó fer-la desaparèixer. No volem canviar les normes de convivència. Volem separar-nos. Que per cert és el que tu també hauries de fer després de l'enxampada de la Letizia referint-se a tu com "el cornudo".
Teix
Collons, collons! S’ha de ser cínic per dir que els qui fan perillar la convivència són els seus crítics, no els seus partidaris. Les paraules d’aquests andròmines poden canviar però els fons no ha canviat des d’Asurbanipal.
mori españa mori el rei
Mori la policia mori la guardiacivil
hg
Si los españoles tuvieran un minimo de respeto por la nación catalana el buen rollo entre españoles y catalanes seguiria. La constitución del 78 permitía una evolucion hacia un estado federal. El estatut del 2006 era un pequeño avance en esa dirección, paso todos los tramites constitucionales del congreso, senado y referéndum. Lamentablemente el Pp con una recogida de firmas vergonzosa y luego con parte del psoe recurrieron al TC haciendo trampas legales con recursos a magistrados.
PBP
Aquest paio parlant de convivència, amb la que té a casa. Noi et queden quatre telediaris.
miquel
A aquest paio la constitució l'importa una merda. L'únic que l'interessa és que gràcies a la constitució viu com un rei.
Vestit com un senyor, però amb el cervell de porc! Borbó et queden tres telediaris! Quan parlas de convivència et refereixes a la de la teva familia? Al putero del teu pare? A tota la colla de lladres, començant per germana, cunyat, tietes i demès bestià? A tú mateix que vius amb l'esquena dreta, gracies a commissions per venda de armes, petroli i tot el que cau...sou uns mafiosos, unes lapes enganxades a la mamella, perquè sense aquest títol sou uns indigents!
Confederació d'Estats Ibèrics
Una sortida digna d'aquesta falsa Espanya centralista absolutista borbònica. Prou de supremacia del poble castellà.
Capelladí
El seu avi no es va mirar la convivència a l'hora de donar support al genocidi franquista dut a terme durant la guerra civil, que perdura fins ara
Joan de Canyamars
A veure: "...la superació dels grans problemes i de les injustícies, mai pot néixer de la divisió i encara menys del enfrontament, sinó del acord i de la unió en vista dels desafiaments i les dificultats". (La redacció és mica difícil de entendre que vol dir). " La no superació dels grans problemes i injustícies amb negociació i de bona fe es el que pot en tot cas, la imposició provoca la divisió i l'enfrontament, no al reves, tal com diu ell.

envia el comentari