Federalistes d’Esquerres reclama “un Govern de progrés i no un Govern pel procés”

El grup considera que un executiu únicament independentista no estaria ara "a l'alçada de les necessitats"

Federalistes d’Esquerres ha fet una crida a la formació d’un Govern “d’entesa i de progrés” a Catalunya. “Un Govern de progrés i no un Govern pel procés”, ha volgut deixar clar el grup polític, que considera que un executiu exclusivament independentista no estaria ara “a l’alçada de les necessitats”. “Mancada de cohesió interna, enfrontada al govern central i amb un insuficient suport social, aquesta majoria no podria enfrontar-se bé a la situació derivada de la pandèmia, ni treballar per la necessària reconciliació entre els catalans”, han assegurat des de Federalistes d’Esquerres. L’entitat igualment rebutja una repetició electoral. “Seria una molt mala sortida”, han comentat des de Federalistes d’Esquerres.

“Es paralitzaria l’administració catalana i es deixaria de nou la Generalitat sense Govern i sense iniciatives durant mesos”, ha recordat l’entitat presidida per Joan Botella. “Només un govern d’entesa i de progrés pot permetre recuperar el dinamisme i la cohesió de la societat catalana, i abordar amb garanties el triple repte a què s’enfronta avui: la lluita contra la pandèmia, la recuperació de l’economia, a la vegada que la dinamització dels instruments de diàleg entre Catalunya i Madrid, i també en el sí de la pròpia societat catalana”, ha enumerat Federalistes d’Esquerres.

Finalment, l’entitat no s’ha volgut mullar a anomenar partits concrets i ha recalcat que “aquesta entesa es pot plasmar en fórmules de govern diverses”. “El que sí ens correspon a les forces que vàrem reclamar les eleccions del 14-F i no el seu ajornament, és urgir als acords necessaris i a la constitució ràpida d’un Govern com el descrit”, han conclòs des de Federalistes d’Esquerres.

Comentaris

    Bot 08/03/2021 8:52 am
    El federalisme històric: catalunya, valència, aragó i mallorques.
    Albert Berrio 07/03/2021 11:57 pm
    Si el PSC és d'esquerres, llavors Junts i Cs també poden ser a aquest govern que demane els Federalustescespanyols.
    Joan 07/03/2021 10:40 pm
    La vostra Constitució prohibeix (repeteixo, prohibeix), la Federació de Comunitats Autònomes. Sou uns trileros de collons al servei del procés continuat per a la destrucció nacional de Catalunya. No plantejeu cap formula fora de una abstracció, avui "il.legal", de una Federació Administrativa. En realitat sou la contradicció i abstracció feta propaganda per a pobres desgraciats que es creuen que el PSOE, es quelquom mes que el partit-estat espanyol (a manca temporal de l'extrema dreta). A Catalunya, menys la Generalitat, ho vareu tenir TOT, i que jo sàpiga, el vostre Federalisme contonua essent una absolutat estafa.
    Octubrista 07/03/2021 6:40 pm
    L'unionisme està tan desacreditat que els unionistes es disfressen de "fadaralistes" pensant que així no se'ls veurà el llautó. Encara hi ha gent que no ho sap que al Pere Cagarro el van defenestrar de la direcció del PSDOE-sc per defensar el federalisme ?
    Federalistes sense propostes federalitzants 07/03/2021 6:17 pm
    Federalites d'Honor en son, Victòria Camps Cervera, Manuel Cruz Rodríguez, Neri Daurella de Nadal, Laura Freixas Revuelta i Carlos Jiménez Villarejo. Diuen que no podem viure en l'enfrontament permanent, pero res ens aporten sobre el deficit fiscal, ni les sentencies del TC, ni sobre la vulneracio de drets fonamentals, ni del mensteniment permanent a Catalunya. Sembla, que a criteri seu, hem de seguir, i sense protestar sent un poble obedient i messell. Altra cosa es si el poble catala esta disposat a seguir aixi, i pel que sembla, no ho esta !!!
    X2 07/03/2021 4:30 pm
    Hi ha gent que no te ni idea d'on viu i quins son uns i qui son els altres
    Gerard de sarria 07/03/2021 3:20 pm
    Fora colons de Catalunya
      Juli Vert 07/03/2021 8:21 pm
      jua, juaa, juas Tens uns arguments una mica justets, perque no marxes tu i tindrem un fatxa menys a Catalunya?
    LSO 07/03/2021 2:26 pm
    Claro y con la colaboración de ER que quiere poner el antibiótico (comunes) para curar el independentismo.
    Marga 07/03/2021 1:28 pm
    Ja hem après que de progrés és sinònim d'ensarronada. Quina colla de trilers.
    odisea 07/03/2021 1:25 pm
    Y quien pagara el progeso los catalanes con mas impuestos y mas expolio,porque de madrid no vendran los Reyes Magos.
      Llobregat 07/03/2021 3:05 pm
      Qui són aquestos "federalistas de izquierdas". No conec ningú que vol federar-se amb España. Pregunteu als portuguesos o algunas otras colonias perdidas por España.
    fat boy 07/03/2021 11:47 am
    Fadaralista i Botella. Qui diu que el nom no fa la cosa?.
    Tripartit no, gràcies 07/03/2021 11:35 am
    El follet del "fadaaraaliiisme" s'ha convertir en un cagarro.
    Au puja a la burra i cap a españa franquista federal, 80 anys de prostitucio franquista 07/03/2021 5:34 am
    Botellon franquista,viure d3 parasit psoecialista, i fer sermons franquistes Arriba españa. Federalista es diu, el m9lt franquista Botella de Franco
    Sílvia Font 06/03/2021 10:04 pm
    Quin paràsit d'espècie invasora, aquest Joan Botella, llepaculs del règim del 78 i etern funcionari acientífic de ciència política de la UAB, incapaç de res més que d'anar contra aquest país. Quin esclau, ell i tota la seva merda federalista franquista espanyola. Fàstic i vergonya!
    115
    1
    Respon
      En patufet astronauta 07/03/2021 8:25 pm
      Silvia tu si que tens el cervell ple de merda, t'ho tindries que fer netejar, guanyarias en salut i, igual, fin i tot, et surt un nuvi i tot (o núvia, el que prefereixis)
    Tites, tites, icetites, tites, tites 06/03/2021 9:58 pm
    Aquests catolics pel nazional.psoecialista illa, l'aprenent de hitler, van a missa de l'omella de Franco i la pederasteria cope. Federalistes sexuals, icetes pel canuto, 1ue marranos, que ecs..pañols
    Ricard 06/03/2021 7:44 pm
    M'agradaria saber quin programa té un govern "de progrés". A partir de què garanteixen el progrés.
    Eulàlia 06/03/2021 7:41 pm
    Federalistes? Què vol dir aquesta paraula? Ah!! Això segur q us ho pot explicar el PSC !!!hem sentit tantes vegades.... A veure us heu adonat qui suma i quants som? El primer q hauriau de fer és convèncer el PSOE d q pari de fer trampes, us heu adonat q tenim gent a la presó? de veritat creieu q ens anirem cap a casa? Xq serveixen unes eleccions dons? El q volen és q manin els seus i això, senyors ara és imposible, hauran d'esperar unes pròximes eleccions!!!
    121
    1
    Respon
    Veterà antifranquista. 06/03/2021 7:21 pm
    Aneu i porteu un ciri a Santa Rita.
    GAVANENC 06/03/2021 7:11 pm
    El mateix progres que hi ha a Madrid..? Amb una entesa meravellosa entre Psoe i UP que s'enfronten cada dos per tres.? Nooooo gracies. El poble ha votat gobern independentiste.... Punt i final
    112
    1
    Respon
    Jo mateixa 06/03/2021 6:16 pm
    I qui són aquests per reclamar res? Quants vots han tingut a les passades eleccions?
    112
    1
    Respon
    Federalistes = franquistes del reguim del 78, 06/03/2021 6:09 pm
    Seguiu somiant, es gratis, te collons la cosa, es per culpa del federalistes que estem així,
    111
    1
    Respon

Nou comentari