El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Farreras acusa un excàrrec mort
  • CA

L’exconseller de treball, Ignasi Farreras (UDC) ha assegurat avui durant el primer dia del judici del “Cas treball” que el responsable dels informes i de comprovar l’autenticitat dels vuit estudis fraudulents era el coordinador de centres d’innovació i formació professionals, depenent de la Direcció General d’Ocupació de la Generalitat, Juan Martín Toribio (UDC), qui va morir el 2005 i qui ja va ser imputat per desviament de fonts en el “Cas Pallerols”.

Tot i això, Farreras, que ha rebutjat totes les acusacions, ha reconegut que “qualsevol dels components del comitè de direcció podia proposar un informe”. També ha assegurat que no hi va haver “cap disfunció”,ja que segons l’exconseller els vuits estudis investigats, pels quals es van pagar 7,6 milions de pessetes, van ser de gran utilitat per a la conselleria, atès que entre els anys 1994 i 1995 s’estava aprovant una nova legislació laboral d’àmbit estatal en què la Generalitat volia incidir.

Primer exconseller en un judici

Farreras s’ha assegut aquest migdia al banc dels acusats de la secció desena de l’Audiència de Barcelona en l’obertura de l’anomena’t “Cas treball” acusat d’un delicte de prevaricació –desviació de fons públics “en benefici personal”- i un altre de falsedat en document oficial, pel qual s’enfronta a una pena de cinc anys i mig de presó a una multa de més de 100.000 euros. En total suposadament s’haurien desviat 46.157 euros del departament de treball a fons privats.

A part de Farreras, també estan implicats pel mateix cas, Josep Maria Servitje -exsecretari general del departament de Treball- i l’empresari Víctor Manuel Lorenzo Acuña, qui també ja va ser condemnat el 2005 pel cas Turisme. Tot i que els tres acusats formen part d’Unió, l’acusació pública no ha trobat proves que la trama tingués com a objectiu últim el finançament irregular del partit.

Es preveu que el judici, el primer que té lloc contra un exconseller de la Generalitat, duri tres dies. En aquesta primera jornada els membres d’Unió, Josep Maria Pelegrí i Ramon Espadaler, han fet costat a Farreras.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa