Els familiars dels presos polítics demanen unitat i "no equivocar-se d’adversari"

L’Associació Catalana pels Drets Civils recorden la importància de l’acció internacional i preguen més cohesió interna
Betona Comín, Meritxell Lluís, Laura Masvidal i Blanca Bragulat, a l'acta d'aquesta tarda a Lledoners
Betona Comín, Meritxell Lluís, Laura Masvidal i Blanca Bragulat, a l'acta d'aquesta tarda a Lledoners | QS

 

Aquest dimecres ha estat un dia intens a Sant Joan de Vilatorrada, el municipi on s’ubica la presó de Lledoners. Els darrers presos polítics engarjolats a presons espanyoles han arribat. Els consellers Josep Rull, Jordi Turull i Joaquim Forn han ingressat al centre penitenciari a la una del migdia després d’un viatge deplorable de dos dies per fer 600 km. A peu de la carretera d’accés a la presó els esperaven els familiars amb un bon grapat d’amics i col·laboradors. No han fet ni fotos perquè han esmerçat els seus esforços en fer soroll i bellugar-se per si de cas des de les furgonetes els consellers poguessin deduir on eren. 


 

Les dones dels presos no havien pogut parlar amb ells des de dilluns, quan van ser traslladats al mòdul d’ingressos d’Estremera per marxar cap a Valdemoro. Abans de dinar han pogut parlar amb ells “un minut”. Després han dinat junts a la Fonda Solé del municipi. Al vespre hi havia concentració i l’Associació Catalana de Drets Civils -ACDC- que han fundat els familiars dels presos per organitzar la seva lluita. 

 

De fet, organitzar és el verb que més utilitzen. En conversa amb El Món admeten certa preocupació per la situació actual. “D’acord, els presos estan a Catalunya, però han d’estar a casa”, insisteixen Blanca Bragulat, Laura Masvidal i Meritxell Lluís, dones de Turull, Forn i Rull. Ara bé, no amaguen que la preocupació perquè el “moviment sobiranista i democràtic s’equivoqui d’adversari”. 


“El nostre principal enemic és el sistema pervers de l’Estat espanyol”, destaca Masvidal. “Llarena dorm molt tranquil perquè creu que fa el que ha de fer”, assegura en diverses intervencions Txell Bonet, la parella de Jordi Cuixart. Amb aquesta premisa, demanen “més unitat d’acció’ i “més coordinació”.a les entitats sobiranistes com ANC i  Òmnium i als partits De fet, remarquen que cal denunciar "una perversitat del sistema" sobretot en el flanc internacional on més danys es poden provocar als ciments de l’Estat.

 

 “L’enemic no està a casa, no ens podem despistar entre nosaltres o barallar-nos, l’adversari és el “sistema espanyol que engarjola innocents a les presons” perquè la “unitat d’Espanya està per sobre de tot”. “Aquí hem d’anar més units, centrar-nos i no deixar que els egos contaminin el procés”, comenten des de l’entorn dels presos polítics. En aquest sentit, sí que reclamen obertament que continui la mobilització i la protesta per la situació establint consensuadament quin són els objectius prioritaris per garantir la continuïtat del procés. 


 
Comentaris
Fart de fachas
Tenen tota la raó, no ovlidem qui es l´enemic que no ies al nostre bandol, a vagades ens barallem nosaltres per cuestió de partit, no cal veura mes que cuan els comentaris van contra l´altre per ser de partit diferent, AIXO ES EL QUE VOLEM QUE ENS BARALLEM ELLS ESTÁN COM UNA PINYA CONTRA NOSALTRES.
Genis
Exacte, qui són els carcellers i qui pot alliberar-los ? Torra ja vas tard, porten 13 dies empresonats per Catalunya. Vergonya !!!
Pedro
Esta muy bien la solicitud, pero yo la haria mas explicita y direccional. La dirigiria directamente a ERC, a junqueras y tardà que son los de la cal y arena. Mareando la perdiz cada dia con sus afirmaciones incongruentes, estupidas y de bajo nivel intelectual. La gente de la calle queremos UNITAT, en que idioma quiere sres. Tardà y junqueras que se lo digamos? Todos mis amigos, vecinos, conocidos como estan tan cabreados con Ustedes dos, ya no les van a votar mas! Ustedes sabran!
Ramon
La senyora que parla amb elles, crec que és la mare de l'Anna Gabriel...
Jordi
Aquí l unitat sempre grinyola des del mateix punt, lloc, partit. I cal dir-ho ben clar que és la ERC la que sempre la posa en perill. Totes i tots tenim memòria i sabem que dates importants i fets han sigut salvats gràcies a la resta i molt especialment a l ANC, Òmnium i la CUP. Dit això, cal ser valents i no tenir tant de mirament en assenyalar els que estan perjudicant al nostre poble!
Marta
I el carrer també vol UNITAT i cada dia ho crida mes; però ERC ho vol impedir com sigui. Sempre ho ha intentat. Així que el millor és que ANC i Òmnium és presentin a les eleccions, i de ben segur que arrasen! La Gent ho demana, el poble ho necessita i la República sense UNITAT no és possible!
Joan Carles
ERC, els mes de 2.000.000 del 1 O, volem unitat. Deixeu de mentir i enredar i si cal aparteu als personatges d'erc que amb les seves afirmacions s'han carregat mig partit. I no us cregueu les enquestes de la vanguardia i periodico que estan pre-cuinades. Ja en teniu proves i la caiguda de les properes eleccions serà monumental! No oblidem, no oblideu; el poble vol UNITAT!
Ernest
Amb tot el respecte, però ho tindrieu de localitzar amb ERC, que son els que sempre, deliveradament o no s'equivoquen d'adversari. Amb excuses de mal pagadors demostren que és pensen que els seus votants som imbecils. Però NO, a les properes votarem a opcions que si volen anar JUNTS, UNITS, per guanyar!
Joan Mas
Ahhhhh, parleu dels que diuen que millor anar separats, per compta-nos,... Estem d'acord totalment. ERC fa temps que no encerta res! Millor que callin i deixaran de fer mal a tots!
ja van renegar de tot davant el jutge, quin mal fa que pidolin per ser lliures es humà vulguin estar amb les seves famílies, ara bé si algun vol tornar a fer política fora bo que escoltessim els audios on inculpen a tercers exiliats i subordinats

envia el comentari