Els familiars dels presos eleven la seva denúncia al cor d'Europa

Una delegació de membres de l'Associació Catalana pels Drets Civils protagonitza dimarts un diàleg al Parlament Europeu sobre la vulneració "diària" de drets fonamentals a l'Estat espanyol
Els famliars dels presos polítics reunits amb l'advocat Andreu Van den Eyne a Estrasburg
Els famliars dels presos polítics reunits amb l'advocat Andreu Van den Eyne a Estrasburg | JOAN ANTONI GUERRERO

Remoure consciències a Europa com a mecanisme per assenyalar les deficiències democràtiques a l’Estat espanyol davant del conflicte català i obtenir suports. Amb aquest objectiu, familiars dels presos polítics catalans, agrupats en l’Associació Catalana dels Drets Civils (ACDC), han arribat aquest dilluns a Estrasburg per participar demà en una sessió conjunta al Parlament Europeu amb familiars dels encausats bascos d’Alsasua i un grup de suport a Valtonyc sota el títol “Defensant els drets fonamentals a la UE: el cas espanyol”.

 

Diana Riba, parella de Raül Romeva —qui va treballar durant deu anys com a europarlamentari— ha explicat que la delegació de familiars pretén “poder expressar totes les denúncies” davant d’un auditori internacional que torbarà informació de primera mà sobre “la vulneració diària dins de l’Estat espanyol dels drets civils, dels drets dels infants i de defensa”. Un altre objectiu és també aproximar-se a diferents sensibilitats polítiques perquè puguin ampliar la seva informació del conflicte i acabin sumant-se a diferents iniciatives del Parlament Europeu que han sorgit per abordar el cas català, com és el cas d’un grup de diàleg d’eurodiputats.

 

  

Però més enllà de les denúncies, els familiars tenen encomanat l’encàrrec de plantar "una llavor" entre els europarlamentaris perquè la visió del procés català es focalitzi com un moviment plenament democràtic i pacífic i no violent, tal i com l’intenten descriure els seus antagonistes. “Volem que la comunitat internacional comenci a tenir un interès clar i una mirada oberta cap al conflicte català”, ha dit Riba. Això, ha afegit, “per poder analitzar el que està passant no des d’aquesta confrontació violenta que s’intenta fer veure, sinó des del que ha passat sempre: que es visualitzi el cas català com el cas d’un poble que, per la via democràtica, té ganes de decidir el que vol fer i com s’estableix en el marc de les directrius europees”.

 

La presó preventiva

 

L’experiència judicial dels processats a Catalunya pel referèndum de l’1 d’octubre és un tema clau que es posarà també sobre la taula, ha explicat per la seva banda la germana de la consellera de Treball i Assumptes Socials, Dolors Bassa, Montserrat Bassa. “Ens semblava molt important poder explicar tots els casos que estan patint de forma molt injusta els nostres familiars i sobretot el tema de la presó preventiva”, ha afirmat Bassa. Els familiars dels presos se senten cansats de veure com els seus advocats presenten recursos sense que s’arribi a “cap mena de solució”. “Davant d’aquest desànim, una cosa molt important és trobar el suport internacional”, ha reblat Bassa.

 

Els familiars dels presos aquest dilluns al matí, camí d'Estrasburg
Els familiars dels presos aquest dilluns al matí, camí d'Estrasburg | J.A.G.

 

La delegació de familiars està integrada, a més a més de Diana Riba i Montserrat Bassa, per la parella de Quim Forn i la seva filla, Laura Masvidal i Anna Forn; el cunyat d’Oriol Junqueras, Francesc Riera; el germà de Jordi Sànchez, Xavier Sànchez, i el fill de Carme Forcadell, Ferran Pegueroles.

 

L’acte al Parlament Europeu està organitzat per vuit partits polítics amb presència a l'Eurocambra: ERC, el PDeCAT, Podem, PNB, Bildu, Catalunya en Comú, Izquierda Unida i el BNG. Així doncs, compta amb el suport de tots els grups excepte el del PP, el PSC i Ciutadans.Comentaris
Es lo que tiene ser delincuente golpista, que en cualquier Estado democrático vas a la cárcel,...
...a no ser que seas el cabecilla del golpe, que cómo ya se ha visto en otras ocasiones, huyes de madrugada cómo un miserable cobarde( no obstante para alguno de ellos, el final no acabó bien).
Fins els collons
Les dictadures ocultes com la escanyola no tenen cabuda en lloc, això és evident. I el que també es evident és la feina que estan fent els dirigents de la República de Catalunya a Europa. I quant això estigui consolidat més d'un escanyolet s'haurà de menjar els seus comentaris... com ja ho ha hagut de fer algun dels seus dirigents polítics corruptes
POST DATA
Sr. "Es lo que tiene ser delincuente .....,". Quin delicte s'ha comès? Convocar referèndum NO és delicte, per tant tampoc pot ser ho implantar els seus efectes. Si tots els juristes diuen que no existeix ni rebel·lió ni sedició pot ser hauria de tenir-ho en compte. Per d'altra part, "fugits"? Com a ciutadà europeu tenim el dret de reclamar o presentar-nos a la justícia de qualsevol estat europeu, recordi-ho. I recordi les resolucions de tribunals europeus imparcials....

envia el comentari