“Tota la família” va gastar 100.000 euros al mes del compte suís de Joan Carles I

Els reintegraments es feien en bitllets i, segons El Confidencial, "eren usats pel conjunt dels membres de Zarzuela per pagar regals, viatges, consumicions i altres capricis"

Continua la voladura de la monarquia espanyola en base a nova documentació originada a Suïssa. Segons publica El Confidencial, l’actual rei emèrit -aleshores cap de l’Estat, hauria extret del compte suís de la Fundació Lucum (amb seu al paradís fiscal de Panamà) una mitjana de 100.000 euros mensuals, sempre en bitllets a finestreta, per a despeses no declarades del conjunt de la família reial espanyola. Segons explica el mitjà madrileny, “un cop arribaven a les seves mans, els bitllets eren usats pel conjunt dels membres del palau de la Zarzuela per pagar regals, viatges, consumicions i altres capricis”.

La informació també explica que, a més de l’ingrés inicial provinent d’Aràbia Saudita, també hi ha una segona entrada de part de la monarquia de Bahrein per 1,9 milions de dòlars (1,4 milions d’euros en el canvi d’aquell moment). No consta que cap d’aquests moviments, tot i repatriar altes sumes de diners, hagi tingut cap control ni cotització per part de la Hisenda espanyola.

Nou comentari