El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fachin registra com a partit la plataforma que va crear després de deixar Podem
  • CA

 

La plataforma Som Alternativa, que va crear l’exsecretari general de Podem Albano-Dante Fachin després de deixar aquesta formació, s’ha registrat com a partit per articular la seva possible participació en “futurs escenaris electorals i com a objectiu purament instrumental”.

 

Segons el document organitzatiu, Som Alternativa pretén “contribuir a articular un espai social compromès amb la radicalitat democràtica que pugui sumar amb totes aquelles forces que la comparteixin”, i posa la mirada en les eleccions municipals del proper any.

 

Ha explicat que la formació iniciarà contactes amb la resta de forces polítiques i entitats “compromeses amb la radicalitat democràtica” per compartir el seu posicionament.

 

A més de Fachin, al nucli impulsor de Som Alternativa hi són l’exdiputada de SíQueEsPot al Parlament Àngels Martínez Castells i la diputada d’ECP al Congrés Marta Sibina, entre d’altres.

El document apunta al fet que el municipalisme ha de ser una “escola i pràctica quotidiana de convivència i democràcia”, i que és necessari introduir mecanismes de democràcia directa als ajuntaments. “La Segona República va arribar després d’unes eleccions locals”, recorden, i asseguren que en els municipis es pot materialitzar l’esperit del referèndum de l’1-O i de les mobilitzacions del 3 d’octubre.

Som Alternativa apel·la a aquestes dues dates perquè “no es converteixin en una efemèride més”, ja que considera que es va visualitzar una majoria social formada per independentistes, federalistes i confederalistes a Catalunya que pretenen superar el marc de la Constitució i defensen el dret a l’autodeterminació.

 

“Entenem que l’1-O i el 3-O es manifesta un subjecte polític moltes vegades poc visible, com són els sobiranistes catalans que no són necessàriament independentistes però que són radicalment demòcrates”, destaquen.

 

Per això, sostenen que “es donen les condicions per fer un gran front popular, un gran Bloc d’Octubre que integri tant sobiranistes independentistes com a sobiranistes federalistes conseqüents i fidels a la radicalitat democràtica”.

 

La formació sosté que en aquest bloc hi ha persones que no s’identifiquen amb l’independentisme, però que comparteixen “amb aquest projecte la irrenunciable necessitat de donar veu al poble català”, per la qual cosa criden a crear consensos i majories entre aquests sectors.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa