Exteriors diu que el material comprat per 432 MEUR té “garantia de qualitat”

La ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, ha evitat comentar aquest dijous la informació d’El País que diu que els test ràpids de coronavirus que el govern espanyol ha distribuït no funcionen bé per imprecisos, però ha assegurat que el material que el govern espanyol ha comprat per valor de 432 MEUR a la Xina sí que té “garantia de qualitat”. En declaracions a Radio Euskadi, la ministra ha admès que hi ha “picaresca” al mercat internacional de material sanitari, però apunta que aquest factor no afecta l’última adquisició del seu govern. 

“Nosaltres hem fet un acord amb dos proveïdors perquè ens donin 5,5 milions d’euros de test. En la compra dels 432 MEUR ens hem preocupat d’assegurar que tot el material està homologat, té garantia de qualitat i és acceptable pel nostre sistema de sanitat”, ha dit.

Durant l’entrevista, la ministra ha admès que el govern espanyol no està acostumat a comprar material a la Xina. “És un mercat que ens és desconegut, i hi ha molts intermediaris que es presenten, ens ofereixen gangues, i després resulta que això no són gangues“.

“Per això és molt important que compri qui compri, l’Estat o CCAA, ha de tenir molta cura que no ens prenguin el pèl, i per això hem preferit afavorir compres a llarg termini per no estar sotmesos a aquesta picaresca“, ha dit.

Nou comentari