Exteriors ha atès 2.856 catalans a 107 països amb problemes per tornar a casa durant la pandèmia

Solé defensa que el Fons de Recuperació Europeu es pugui gestionar des dels territoris i el Govern disposi dels recursos

El conseller d’Acció Exterior i Transparència, Bernat Solé, ha explicat que les 15 delegacions del Govern han atès 2.856 persones a 107 països que tenien dificultats per tornar a casa enmig de la pandèmia. Durant el ple monogràfic de la covid-19, el conseller ha explicat que un 94% de les consultes rebudes ja han estat resoltes i ha posat les xifres com una clara mostra que cal “reforçar” la presència de les delegacions a l’exterior. D’altra banda, Solé ha defensat que el Fons de recuperació europeu es pugui gestionar des dels territoris i que el Govern sigui qui disposi dels recursos i inverteixi en la reconstrucció del país.

Les delegacions han elaborat més de 1.200 informes sobre les mesures de confinament d’altres països i també de les de recuperació econòmica i social. D’altra banda, Solé ha destacat el paper de transparència del Departament, que ha treballat perquè la ciutadania tingués tota la informació possible sobre la crisi del coronavirus. El conseller també ha explicat que des de Cooperació s’han destinat 1,3 milions d’euros a subvencionar actuacions humanitàries internacionals per fer front a la pandèmia.

Nou comentari