Expedienten dos vigilants de l'aeroport d'El Prat després de l'incident amb Rivera

La sanció ve donada perquè els treballadors del control de seguretat "van negar-se a identificar-se davant dels agents policials"

El govern espanyol ha informat que s'ha obert un procediment sancionador a dos vigilants del control de seguretat de l'Aeroport del Prat, a Barcelona, per negar-se a identificar-se el passat 7 d'octubre davant els agents policials que acompanyaven al president de Ciutadans, Albert Rivera, després que aquests rebutgessin que el polític passés pels detectors d'explosius. 

  

  

  

Responent a una pregunta plantejada per escrit pel senador de Compromís Carles Mulet, el Govern ha indicat que "s'ha iniciat l'obertura d'un procediment sancionador per una presumpta actuació irregular als dos vigilants de seguretat que prestaven servei en el filtre de control de seguretat" del Prat, els detectors del qual "són només per a explosius", no per a drogues. Concretament, l'Executiu ha explicat que aquest expedient sancionador és conseqüència de l'"incompliment del deure d'identificar-se davant dels agents policials", mostrant el seu títol de vigilant de seguretat o carnet de vigilant de seguretat, una infracció tipificada com a falta molt greu en la Llei de Seguretat Privada.

 

 

A més, un dels vigilants podria ser igualment sancionat "per no portar de forma visible la placa-distintiu, incomplint la seva obligació d'uniformitat", tipificada com a falta lleu. Els expedients han estat elevats a la Delegació del Govern a Catalunya. La formació taronja va detallar al passat mes d'octubre que Rivera "va seguir en tot moment la instrucció de la Policia Nacional en aquest procés". "Una vegada passat el control de seguretat, els policies nacionals que acompanyaven a Rivera s'identifiquen davant el vigilant i li donen instrucció de deixar-lo continuar sota la seva responsabilitat", de manera que el dirigent de Cs "va complir amb les ordres indicades per criteri exclusiu dels agents", va afirmar. 

 

El Govern ha assenyalat que els procediments aeroportuaris estableixen "l'obligació dels passatgers a sotmetre's a una inspecció de seguretat per a evitar la introducció d'objectes prohibits en la zona restringida de seguretat i a bord d'una aeronau". En els aeroports de la xarxa d'AENA, la Guàrdia Civil és la que té la responsabilitat dels filtres de seguretat i AENA és qui aporta el servei de vigilants privats, que desenvolupen la feina de casa d'inspecció sota la supervisió de l'Institut Armat. "No obstant això, la Guàrdia Civil no va rebre comunicació de cap incidència sobre aquest tema per cap de les parts intervinents", ha afegit l'Executiu en la seva resposta.Comentaris
Àngel Drach
Hahahaaaa!. Pobres xicots!. Seria molt més interessant saber si el Ciutadà anava armat i/o amb cocaína, oi?
R
La presumpte actuació irregular és la del yonki, que vol pujar a l'avió sense passar els controls. No sabia que ser polític, perquè apart d'això no és res més, que jo sàpiga, ni president, ni ministre ni rei, i tampoc infanta, en tot cas un 'cuñao', et doni dret a no passar els controls.
jg
a ver si aprenden estos tontos de la haba....serian indepes….
Fat Boy
No sabian con quien estaban hablando...
jg RFS Inadaptado Vlad
Fora inadaptats de Catalunya!
Marbosch
Es que se "rayaron" mucho...
Així pagen ala seus votans
castigates per fer la seva feina. Usted sabe quien soy yo?
Halaaaa
Eso les pasa por meterse con "el Rayas".
Salvador
Condenent asl vigilant enlloc del incumplidor de la llei sr. Rivers
Tornat
Un individu que només porta problemes allà a on va. Ja podríem començar a fer circular denúncies, que aquí no hi han privilegis amb la llei a la mà.
pep
Que un putu fill d imigrant li paguem els estudis, i l hi garantitzem un futur, ho paga desputricant de la terra i la gent que va acollir els seus familiars famèlics i sense on caure morts. Un putu colono que no mereix ni l aire que respira. Rivera ets un fill de puta..

envia el comentari