El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Évole lamenta la utilització del 17-A: “Fins i tot les platges estan polititzades”

“L’atemptat de la Rambla es va polititzar la mateixa tarda dels fets, encara que els líders de primera fila –Rajoy, Puigdemont i Colau– guardessin les formes. L’endemà, articles i editorials van decidir barrejar –oh, sorpresa- procés amb atemptats”, escriu Jordi Évole. En un article a El Periódico, el director de ‘Salvados’ afirma que la convocatòria del 26 d’agost “no va ser una mani, va ser una altra cosa. Ja des del principi. Perquè la seva gestació ha sigut un part amb dolor. No es pot pretendre una mani unitària quan el que hi ha és de tot menys unitat“. L’article es titula “I quan ens vam despertar, tot estava polititzat”, en referència al microrelat “El dinosaure“, d’Augusto Monterroso.

 

Jordi Évole també critica el que, al seu parer, és una estratègia paralel.la entre l’independentisme català i l’espanyolisme tradicional: “He al·lucinat bastant amb els que per justificar la presència de les seves banderes han dit que altres manifestacions contra el terrorisme havien estat plenes de banderes espanyoles. ¿De veritat que per construir un nou país copien les maneres de fer de l’Espanya més rància?“. En aquest sentit, Évole ironitza amb la utilització d’avionetes per convèncer els banyistes “fins i tot les platges estan polititzades. Sí, les platges: l’altre dia en una de la Costa Daurada va passar una avioneta publicitària amb la paraula “Democràcia”, crec que patrocinada per Òmnium Cultural, i l’endemà n’hi va passar una altra amb el “Sí” del referèndum, crec que patrocinada per l’Assemblea Nacional de Catalunya”.

 

El periodista cornellanenc critica els vincles de la Casa Reial espanyola amb l’Aràbia Saudita “entenc la protesta (encara que crec que no era el dia) per la hipocresia d’un cap d’estat que arriba a acords comercials amb l’Aràbia Saudita i assisteix a una mani contra el terrorisme gihadista”. Però també recorda que “a l’equip símbol de Catalunya el patrocinava Qatar Foundation o Qatar Airways” i no hi havia protestes al carrer.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa