Europa diu a Espanya que no hi ha "cap necessitat" de modificar el sistema d'euroordres

El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, havia proposat estudiar-ne la reforma aquest divendres al matí, a la reunió de ministres de Justícia europeus
El ministre Rafael Catalá i la comissaria europea de Justícia, Vera Jourova
El ministre Rafael Catalá i la comissaria europea de Justícia, Vera Jourova | Europa Press

La comissària europea de Justícia, Vera Jourova, ha respost aquest divendres a l'estat espanyol que no veu "cap necessitat" de revisar el marc de l'ordre europea de detenció i entrega per ampliar-ne la llista de delictes que permeten l'extradició automàtica, tal i com havia sol·licitat el ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá. "Veient això amb responsabilitat i avaluant el funcionament, puc dir que no veiem cap necessitat de canviar aquest funcionament pel què fa a la llista de delictes", ha dit Jourova, en una roda de premsa a Brussel·les en acabar una reunió de ministres de Justícia de la Unió Europea. Jourova ha reconegut "alguns problemes de naturalesa processal" en el sistema d'euroordres però ha descartat que els canvis necessaris per millorar el procediment tinguin res a veure amb les peticions fetes per l'estat espanyol. "La Comissió no comparteix l'opinió que millorar el sistema requereixi una revisió de la decisió marc i ampliar el catàleg de delictes tampoc resol directament els problemes que tenen els estats membres a l'hora d'aplicar el sistema", ha sentenciat Jourova quan ha estat preguntada per la demanda espanyola.


Catalá i Jourova han pogut parlar en el context de la trobada europea de ministres de Justícia, durant la qual el ministre espanyol ha expressat la "preocupació" i "inquietud" del seu govern perquè un "mal ús" de la lliure circulació de persones dins la Unió Europea permeti "fugir de la justícia" als qui són requerits per un estat membre, en clara referència al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i als consellers Comín, Serret, Ponsatí i Puig, que són a Brussel·les. Catalá ha demanat "reflexió" sobre les normes de l'euroordre, especialment per ampliar la llista de delictes que permeten l'extradició automàtica. Tot i això, la comissària europea de Justícia ha deixat molt clar que aquesta modificació del funcionament de l'euroordre no és dins els plans de les institucions comunitàries.

Comentaris
Karlus
Ni cas a aquest feixista, ja ho he dit abanç
República Catalana
La banda del ppsoecs no es cansa mai de fer el ridícul
nI FU NI FA
Ho as entes, ministre de JUSTICIE, que a EUROPA no et fan CAS. Callat estas millor
Frank
Zasca monumental de l'UE al gobierno de España. Aquests del PP es creuen que sempre i a tot arreu poden imposar la seva malévola i feta a mida llei. Quines ganes de marxar lluny d'aquesta gent. I el PSC aplaudint-ho tot. Quin fàstic.
Pere-Petit
Toma !!!!!! enmig de la boca, ministre d'espanya que no té ni idea de lo que és justícia, i en pocs dies ja és la segona vegada que ha d'entomar.
Elisa
Es pensan que poden manipular la justicia europea com fan amb l'espanyola!
Josep
No està reprovat aquest ministre?, es creuen els xulos d Europa, ja veuras el segon semestre de 2018, quan per fer front a pagar un deute molt mes car i les pensions hauran de fer noves retallades en sanitat i educació. Tenen els dies comptats, jo crec que si no aprova pressupostos que li permetin endeutar se encara mes el govern del PP caurà d aqui a un any, el PSOE es veura obligat a derrocar lo.
En aquest sorayo li han vist el plumero
Fart de fachas
Apa feixistes os han dunat una bona mostra de que Europa es unaltre cosa que España, plena de politics poc democràtics.
XAVI SI-SI
Esteu acostumats a fer anar la justicia com a vosaltres us convingui. Creieu que també ho podeu fer a Europa?. Que en sou de prepotens i esperpèntics!!! A Europa hi ha democràcia, cosa que vosaltres no sabeu el que és. //*//
L'Espanya mesquina
"Europa", millor dit la Unió Europea, el que ha de fer és enviar tres queixes formals a Madrid, la primera per haver intentat enganyar la justícia belga amb una falsa acusació de malversació de fons, la segona per haver utilitzat l'extradició exprés sense cap fonament, ja que en veure que no tenia cap sentit, va retirar la petició contra el President Puigdemont i la tercera per voler canviar les regles de l'extradició per intentar engarjolar sense cap fonament el nostre President.
Elliaondo
Y que se esperaban, si no son más que una mierda pinchada en un palo!

envia el comentari