Un eurodiputat espanyol demana l'expulsió del PDeCAT del partit liberal europeu

L'independent Enrique Calvet ha sol·licitat al president d'ALDE que expulsi el partit català per estar dirigint un "cop d'estat" a Espanya
L'eurodiputat del PDeCAT Ramon Tremosa | Jordi Borràs

Les discrepàncies polítiques sota el paraigua del partit dels liberals europeus (ALDE), del qual n'és membre el PDeCAT, han arribat aquest dilluns fins al president del partit, Hans Van Haalen. L'espanyol Enrique Calvet, que és un eurodiputat independent del mateix grup parlamentari però no és membre del partit, ha enviat una carta a Van Haalen per demanar-li que n'expulsi els demòcrates perquè considera "incoherent i ofensiu per la ideologia i els valors d'ALDE" que també en siguin membres. L'europarlamentari es justifica en la missiva afirmant que el PDeCAT és "un dels tres partits regionals de la Catalunya espanyola que estan realitzant un intent d'establir un règim totalitari". Segons Calvet, expulsar el partit "ajudarà molt al liberalisme demòcrata espanyol i europeu" i li permetrà quedar-se "més fàcilment" al grup parlamentari. "No pots imaginar-te quants missatges rebo preguntant-me què estic fent a ALDE i quina és la seva ideologia i visió si és capaç d'admetre partits com el PDeCAT al grup", escriu Calvet en la carta.


"Fa anys que estem assistint a un veritable 'cop d'estat' preparat amb anys de manipulació informativa, intoxicació, mala educació, intimidació social, discriminació política basada en el supremacisme, etc.", afirma l'eurodiputat en la carta dirigida a Van Haalen, i en coneixement del president dels liberals a l'Eurocambra, Guy Verhofstadt. Calvet, que va ser militant d'UPyD i és membre del grup parlamentari d'ALDE des del 2014, assegura que "ara les coses s'estan esclarint" i que el PDeCAT, la CUP i ERC "s'han tret la màscara" i estan promovent "un intent de destruir la democràcia espanyola i establir un règim totalitari, trencant l'imperi de la llei i la constitució". En aquest sentit argumenta que "és absolutament incoherent" que els demòcrates formin part del mateix partit amb qui ell comparteix grup a l'Eurocambra.
 


"Aquesta situació és absolutament impossible d'entendre per als nostres simpatitzants, electors i compatriotes", diu al president d'ALDE demanant-li que consideri l'expulsió. "No podem acceptar que sigui l'única organització europea amb partits marginals antisistema", afegeix. En la missiva descriu els fets recents ocorreguts a Catalunya com "greus i intolerables atacs a la democràcia" i acusa el govern de l'Estat de ser permissiu. Parafrasejant el president del Parlament Europeu, l'italià Antonio Tajani, Calvet assegura també que "anar en contra de la Constitució espanyola és anar en contra de les normes de la UE".
Comentaris
Democracia SI
Volem votar i decidir, d'això se'n diu llibertat per decidir el nostre futur. Uns volem ser independents, però altres no ho volen. Voler consultar que vol la majoria, es un cop d'estat?
JordiP
Se li riuran a la cara. A Europa el Club de la Comèdia els agrada quantitat. He, he.
cavaller negre
El que ha de marxar corrents, no expulsat, d'aquest grup que es diu "liberal europeu", és el PDCAT, grup on figuren gent com aquest franquista de Calvet, i sobretot dels falangistes de C's del Primo de R. Quina pena de partit que es aquest de "liberal", que desprès de la bona feina que a fet a Europa en Tremosa, encara li poden posar problemes....marxa PDCAT, tens en altres partits europeus més "centrats" que i tens cabuda.
Jordi Estelada
Ells decideixen: si Europa es posa del costat d'aquests energúmens mentiders antiliberals, europa s'ha acabat com a projecte. Aquest calvet no té res de liberal, és un franquista-supremacista caspanyol.
JoanB
"El eurodiputado de UPyD Enrique Calvet gastó en dos meses 7.475 euros en comidas..." Fitxat tú el que li deu preocupar la política; no cal dir res més
UPyD = F.A.C.H.A.S.
Aquests d'UPyD sabia que eren ximplets, però no en aquestes cotes tant altes. Espero que finalment siguin ells qui siguin expulsats, si es que la justicia existeix.
PPKK
Un comPPrat pel PPodrido , sens dubte !
MJE
Campanya intensiva perquè el PP i C's siguin expulsats d'Europa: només cal relatar-ne els fets. Ara és l'hora que sigui ells i Espanya en general qui s'hagi de justificar
Lo que pasa
Hay mucho inutil border line que no sabe qué és el franquismo, miserables muertos de hambre que por su incultura, no se dan cuenta que hacen el juego a los poderes econòmicos que son los que controlan el poder en españa y son estos poderes que no quieren una república en Cataluña porque perderian parte de sus prebendas.

envia el comentari