Una eurodiputada irlandesa denuncia que han censurat la seva opinió sobre els presos polítics

La ponent d'un informe de l’Eurocambra sobre drets fonamentals acusa "els grans grups polítics" d'eliminar-ne una part

La ponent de l’informe de l’Eurocambra sobre drets fonamentals, Clare Daly ha denunciat la “prohibició” de la seva opinió sobre els presos independentistes en aquest text. En la nota explanatòria que normalment acompanya l’informe i on el ponent acostuma a expressar la seva visió, l’eurodiputada irlandesa havia esmentat l’existència de “sentències judicials que superen els deu anys de presó per permetre plebiscits democràtics”, en referència al cas català. Daly ha acusat “els grans grups polítics” del Parlament Europeu d’eliminar-la fent precisament “allò que l’informe condemna” respecte la llibertat d’expressió. “No poden assimilar la veritat”, ha lamentat aquest dimarts en el debat al plenari de la cambra sobre l’informe. 

“Si la llibertat significa alguna cosa, és el dret a explicar allò que no es vol escoltar i alguna gent aquí no vol escoltar el que passa a Catalunya”, ha dit en català la irlandesa citant a George Orwell.

Daly també ha criticat la “debilitat” i “absurditat” de l’informe sobre els drets fonamentals a la Unió Europea perquè, diu, no assenyala cap estat membre. “Això és una bogeria”.

El PSOE nega censura

El president del Comitè de Llibertats Civils on s’ha elaborat l’informe, el socialista espanyol Juan Fernando López Aguilar, ha replicat a Daly que el reglament de l’Eurocambra li permetia “cancel·lar” l’exposició de motius si aquesta és “inconsistent” amb la resolució i “sobretot” si ho demanen un grup majoritari de partits polítics.

“L’exposició de motius inclou una referència a una situació que no només és objecte de polèmica política, sinó que pot ser desmentida amb arguments polítics”, ha afegit López Aguilar.

Comín i Riba lamenten la supressió

L’eurodiputada d’ERC, Diana Riba, ha titllat la supressió de la nota explanatòria de “censura” i d'”acte de cinisme polític”. “Demano al president del Parlament Europeu que revisi el que ha passat i que protegeixi la llibertat d’expressió dels eurodiputats”, ha demanat Riba.

“Avui a Espanya es vulneren alguns dels drets que es mencionen a l’informe”, ha dit l’eurodiputat de Junts, Toni Comín, que també ha lamentat la supressió de l’opinió de la ponent.

Comentaris

  Pepet de Vallmanya 14/12/2020 11:59 pm
  La PPuta UROPPa ! La cobarda . La mafiosa, la farsant, la farisaica i la hipócrita , como sempre diu una bona amiga meva que sap molt d'aquesta xusma .
   Gonzalo 14/12/2020 11:59 pm
   Estos lazis y sus amiguitos se creen que pueden saltarse todas las leyes, reglamentos existentes.... En fin... Escoria de la sociedad.
   Pepet de Vallmanya 14/12/2020 11:59 pm
   La PPuta UROPPa ! La cobarda . La mafiosa, la farsant, la farisaica i la hipócrita , como sempre diu una bona amiga meva que sap molt d'aquesta xusma .

Nou comentari