Professors, PAS i estudiants protestaran per la visita del president del Suprem a la UB

Convoquen per al dia 15 de novembre a les 13h una assemblea a l’exterior de la facultat de Dret

La Universitat de Barcelona ha convidat el president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, i el polèmic jutge de les hipoteques, Díez-Picazo, a participar el proper 15 de novembre en una conferència sobre la llei del contenciós administratiu. La convocatòria, però, ha aixecat els ànims dels professors i personal adminstratiu, organitzats al voltant d’Universitats per la República, que han convocat a una assemblea oberta i activitats a l’exterior de la Facultat de Dret a les 13h amb el lema “Mostrem que els repressors i els amics de la banca no són benvinguts a la UB!”.

 

Convocatòria per al 15 de novembre per protestar contra la visita de Carlos Lesmes a la UB
Convocatòria per al 15 de novembre per protestar contra la visita de Carlos Lesmes a la UB | Universitats per la República

“Vine a protegir la facultat de Dret. No passaran!”, diu el cartell que anuncia la protesta, en què denuncien també que la UB convidi persones que “empresonen l’independentisme, persegueixen la llibertat i treballen al servei dels bancs”. De fet, un dels presos polítics, Oriol Junqueras, és professor de la UB. I justament els professors i personal aplegats a Universitats per la República fa temps que denuncien la manca de compromís de la universitat amb els presos polítics i exiliats que són docents de la UB. De fet, fa un parell de setmanes van iniciar la campanya #PosarUrnesNoÉsDelicte , perquè entre els docents de la UB també hi ha membres que van formar la Sindicatura Electoral, perseguida també en el marc de l’operació contra l’1-O. En aquest cas, el Consell de Govern de la UB va emetre un breu comunicat: “El Consell de Govern de la UB vol manifestar la seva satisfacció pel sobreseïment de la causa contra el professor Josep Alay, i la seva solidaritat amb els professors Jordi Matas i Marc Marsal, així com amb la resta de membres de la Sindicatura Electoral. La Universitat de Barcelona ha defensat sempre els principis de llibertat, justícia i democràcia”.

 

Sigui com sigui, representants dels professors han explicat a El Món que aquest gest “és insignificant”, perquè no existeix un posicionament ferm de la UB demanant la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats. També el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans s'ha sumat a la convocatòria i fa una crida als estudiants a concentrar-se a les portes de la facultat de Dret a les 13h.Comentaris
Ramon
El sistema ens vol d'esquerres..
E. X.
Em ve al cap la imatge de l'església rebent Franco bajo palio. Vergonya UB!
X*2
Es una veronya que aquests dos merdes siguin convidats per una Universitat catalana, son pura porqueria
ja no
Ja ha dit que no vindra. Si la gent es mobilitza agafen por. També el rector s'ha tirat enrera i ara fa veure que no en sabia res. I no cola!

envia el comentari