Estudiants planten cara a una convocatòria espanyolista davant del seu institut

El professor d'història que ha promogut la mobilització espanyolista no ha estat present a l'acte
Els estudiants protestant sota l'atenta mirada dels Mossos d'Esquadra
Els estudiants protestant sota l'atenta mirada dels Mossos d'Esquadra | Jordi Borràs

Estudiants de l’IES Joan Boscà i espanyolistes -convocats per l’Asociación de Profesores por el Bilingüismo- s’han vist les cares davant la porta mateixa de l’insitut la tarda d’aquest dilluns. La doble manifestació s’ha produït després que l’associació espanyolista hagués organitzat una protesta davant del centre per denunciar “l’adoctrinament que es produeix a les aules" i la situació de l’ara suspès professor d’història Francisco Oya, qui a més també és president de l’esmentada associació i ha promogut la mobilització unionista. Els estudiants del centre -els quals han rebut el suport del CDRde Les Corts- han convocat la protesta tres quarts d’hora abans, i tots dos grups s’han acabat trobant pels volts de les sis de la tarda.


 

Poc abans, un ampli dispositiu dels Mossos d’Esquadra -més de cinc furgons i una vintena d’antiavalots- ha arribat a l’institut i ha format un cordó entre els estudiants i els espanyolistes. Entre els manifestants de l’associació unionista s’han deixat veure diverses persones del partit d’extrema dreta VOX, els quals lluïen pins amb l’emblema del partit. També es trobaven entre els convocats unionistes l'ultra que es va disfressar de Guàrdia Civil per entrar a la Casa de la República a Waterloo (Bèlgica). 

Jaime Vizern López, l'ultra que va disfressar-se de Guà rdia Civil per entrar a la Casa de la República a Waterloo
Jaime Vizern López, l'ultra que va disfressar-se de Guàrdia Civil per entrar a la Casa de la República a Waterloo | Jordi Borràs

 

Tret de crits i missatges creuats, no hi ha hagut cap tipus d’incident. Els espanyolistes han desplegat una pancarta i l’han situat a la porta del centre on s’hi podia llegir el lema “No al adoctrinamiento en los colegios. Som catalans i espanyols”. A l’altra banda del cordó, els estudiants, sota el lema de “Fora feixistes de les nostres aules” han cridat consignes com “El Boscà serà sempre nostre”, “Vosaltres feixistes sou els terroristes” o han preguntat irònicament pel professor professor d'història amb el càntic “¿Dónde está Francisco Oya?”, qui no es trobava a la concentració per tal de no empitjorar la seva situació professional, segons fonts consultades per El Món.


 

Al cap de mitja hora, des dels convocats per l’Asociación de Profesores por el Bilingüismo, s’ha tret un altaveu i ha sonat música, fet que ha animat els estudiants per seguir ironitzant sobre la presència dels espanyolistes al centre. Quan ha arribat l’hora perquè el portaveu fes el seu discurs -amb un equip de so bastant nefast, que ha provocat nombrosos problemes tècnics perquè s’escoltés correctament- els estudiants han començat a cridar i a cantar, amb la conseqüència que no s’ha pogut sentir gaire bé res del discurs preparat per l’associació. Però sí que han pogut reivindicar "la llibertat d'elegir la llengua" i "un model educatiu tolerant i integrador".

El portaveu de l'associació espanyolista amb la pancarta que conté el lema de la convocatòria
El portaveu de l'associació espanyolista amb la pancarta que conté el lema de la convocatòria | Jordi Borràs

 

La doble manifestació ha finalitzat amb el portaveu de l’associació i alguns manifestants ballant cançons com “Nací en el Mediterráneo” davant d’uns estudiants que s’han mostrat sorpresos, irònics i reivindicatius per l’actitud dels espanyolistes presents.
Comentaris
patetic i tercermundista miseria hispanica adoctrinadora fora aquesta xusma d catalunya ja
Oh, que divertit
Molt valent el tal Francisco Oya. Realment, farien més pena que altre cosa, si no fos per l'odi que tenen a tot el català.
oya a l'atur de per vida
dos anys cobrant i despresva pidolar pel carrer
Català a Mallorca
Molt bé aquests al•lots no deixant-se dur x les provocacions de 4 fanàtics nostàlgics!!! Amb aquest jovent no podrà la dreta casposa espanyola, d,empeus nins, que no us tallin la llengua!!!!!!
Xusma provocan ,res més
Fora colons feixistes
Aquests no nassieron en el Mediterráneo. Van néixer a Villagorrinos de los Refajos i altres llocs glamurosos de Ñ. Apa, feixistes tabarneros, agafeu la maleta i cap al pueblo!
Francesc
Xusma espanyolufa feixista están molt neguitosos pq perdran CATALUNYA i m l vist-i-plau d, europa. I TOMA AAAAA E PANYA ESTAT CASPOS PAUPERRIM D MANDROSOS I PANDERETA FEU-VOS FOTRE
Jon
Pobre mossos que estan emenaçats de mort pel terrprisme espanyol
...SIEGFRIED...
...LOS CATALANES...LOS JUDIOS...LOS CATALANES...LOS JUDIOS...LOS CATALANES...LOS JUDIOS...LOS CATALANES...LOS JUDIOS...LOS CATALANES...LOS JUDIOS...LOS CATALANES...LOS JUDIOS...LOS CATALANES...
Un Cognom Poc Seriòs
Paco'oya, déjate d'historias y xúpame la poya!
Estudiants i el cosí de zumosol
No oblideu al CDR de guàrdia que hi era per lo que sorgeixi.
GAT CATALA O GOS ESPAÑOL!!!!
Som catalans i espanyols, som gats i gossos. Realment aquests feixistes son els gossos. Com es pot esser tant irracional, ruc i pederasta de la COPE-OPUS-DEI?
bacoretta
Oya, en que """oyo""" t´has amagat?.
Marc
-no hi ha hagut cap incident. No "tipus" -que no era a la concentració. No "qui" -perquè es sentís bé. No "escoltés"
el verdugo del Cid
Què se sent, "amic " Oya, quan al porc li arriba el seu san Martin??? Tan explicar "històries" i t'has quedat sense poder explicar història. Justícia poètica.
El Pep
Fixeu-vos mossos que a la majoria d'actes (¿?) muntats per l'extrema espanyolista, hi ha veritables professionals del desordre de l'insult i de l'agressió. Segur que ni saben de què va la protesta, només van a fer mal. El!s teniu identificats de sobres, o podeu fer-hi res ? No hi ha un jutges tant estrictes a Ñ ? Doncs que actuïn en conseqüència , a no , que aquests " són dels seus "
JordiP
Aquests pobres feixistoïdes són tan primaris que no saben que per "escoger lengua" s'han de saber, al menys, dues. Per triar una de sola no val la pena, Soques.

envia el comentari