Estrasburg carrega contra Espanya i la condemna a pagar 16.000 euros

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha tornat a carregar contra Espanya perquè el Tribunal Suprem no ha “respectat” una de les seves sentències. Després que el tribunal amb seu a Estrasburg declarés que el Suprem havia vulnerat el dret a un judici just d’un ciutadà condemnat per frau i falsificació de documents oficial i comercials, el Suprem va reobrir el cas, va anul·lar la condemna per un dels delictes, però va rebutjar revisar la condemna pels altres crims. Insatisfet amb la resposta, l’afectat ho va tornar a recórrer a Estrasburg, que aquest dimarts li ha donat la raó assegurant que el Suprem ha tornat a vulnerar el seu dret a un judici just.

El TEDH considera que el Suprem “va anar més enllà del marge d’apreciació que tenen les autoritats nacionals i va distorsionar les conclusions” d’Estrasburg. “Les conclusions del tribunal en l’anterior sentència s’haurien d’haver respectat”, conclou el TEDH, remarcant que “no hi havia dubte” sobre l’abast de la condemna. És a dir, que s’havia vulnerat el seu dret a un judici just per tots els delictes pels quals va ser condemnat. Així, Estrasburg ha obligat Espanya a pagar uns 16.000 euros en concepte d’indemnització a l’afectat.

Dues condemnes simultànies contra Espanya

El Tribunal Europeu de Drets Humans ha emès una altra condemna contra Espanya per haver donat prioritat al cognom del pare en una disputa parental. Si bé la regla d’assignar el primer nom del pare en cas de desacord “no necessàriament és contrària al Conveni Europeu de Drets Humans”, el tribunal amb seu a Estrasburg ha conclòs aquest dimarts que la impossibilitat de derogar el canvi posteriorment va ser “excessivament rígida i discriminatòria” contra la dona afectada.

Per això, el TEDH ha conclòs que les autoritats espanyoles van vulnerar el seu dret a la no discriminació i el dret a la vida privada i familiar. Els fets són anteriors a la nova llei sobre registre civil que posa fi a aquesta discriminació per raó de sexe.

Comentaris

  Gonzalo Octubre 26, 2021 | 16:20
  Como os gustan estas noticias, eh???? Mejor ponerla en el contexto adecuado: En el año 2020, del total de 762 sentencias condenatorias que salieron desde el Tribunal Europeo de Derechos Humanos, sólo 9 fueron dirigidas a España. Número que dista de los de países como Rusia (173), Hungría (28), Rumanía (64), Turquía (85) o Ucrania (82).
   jul Octubre 26, 2021 | 18:04
   Mejor 0 que 9, no ves que no hay paises Democráticos entre los que has citado.
    Gonzalo Octubre 26, 2021 | 18:09
    Datos del TEDH: En 2020, España fue condenada en 9 ocasiones, misma cifra que países como Bélgica (9) y menor que las de Francia (10) o Italia (14).
    yosimeacuerdo Octubre 26, 2021 | 18:16
    No despenja de més alt en Gonzalo.
   ñordia Octubre 26, 2021 | 22:24
   ha ha ha, ladrais? luego cavalgamos!
    Gonzalo Octubre 27, 2021 | 10:00
    Cabalgar va con B. Con B de BURRO. Puto analfabeto....
  JordiP Octubre 26, 2021 | 16:23
  I van ...
  LLARENA dPENA Octubre 26, 2021 | 16:32
  " Esa democràcia tan avançada quer nos hemos dado entre todos ..." Sense haver destartalat totes les institucions de jutges, politics, funcionaris, policies, exèrcit, etc, amb un ampli sentiment i vocació nacionalista espanyol i fatxa. . . deixa molt evident la claritat democràtica de les institucions que en formen part. No dubto que en situacions normals on no intervinguin les situacions politiques, aquesta democràcia pugui estar normalitzada així mateix com la judicatura que se la curra Ara bé, quan conbé als interessos dels partits i certs membres de l'establishment, les meves dubtes resten totalment disipades. Potser va ser un problema de memoria i van oblidar-se fer com Alemania, Italia, Chile, Argentina i tants d'altes que, en línies generals, van depurar a tants i tants responsables d'afusellaments, asesinats politics, injusticies i barbaritats, mantenint-los en els seus llocs de treball alhora que honorant-los quan van acabar le seves carreres "profesionals".
  Tano Octubre 26, 2021 | 16:53
  Canya a España, s'ho mereix.
  Pepa Octubre 26, 2021 | 22:58
  I com segueixi així seràn tropocientas.....

Nou comentari